Reinfeldt i orubbat bo?

Moderaterna på väg att axla rollen som statsbärande parti?

Opinionsmätningarna efter valet visar en entydig trend. Moderaterna går fram. Men är det av egen kraft eller på grund av av det kaosliknande tillstånd som kännetecknar socialdemokraterna efter en brakförlust  valet och Mona Sahlins aviserade avgång som partiledare.

En socialdemokrati som tidigare stöddes av varannan väljare lockar nu knappt var fjärde . Ett parti som saknar ett ansikte utåt och som träter om vilken riktning man ska gå tappar förtroende och tidigare trogna väljare vänder blicken åt annat håll.  Det är viljeinriktningen och ideologin som är viktig inte kappvändandet i maktens korridorer. Har socialdemokratin tillräcklig kraft att hitta tillbaks till sina rötter eller har  två decenniers marsch åt höger skapat ett svårläkt sjukdomstillstånd?

Det behövs en stark opposition som förmår rubba Reinfeldts stjärnstatus.  Såväl oppositionen som moderaternas allianssyskon har lagts sig platt till marken. Utan allianspartier hade Reinfeldt aldrig blivit statsminister. Utan en opposition som står på egna ben kan Reinfeldt och högerpolitiken härska i orubbat bo.

Länkar du till inlägget använd RSS-filen.

Tidigare inlägg

Lästips: Fem sossar är mer än fyra elefanter, Katrine Kielos, Rut fortfarande för överklassen 2.0 , Kaj Raving

Bloggat: Martin Moberg, Röda Malmö, Tokmoderaten, Kent Persson,

Media: SvD1 DN, Expr1, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

  2 comments for “Reinfeldt i orubbat bo?

Comments are closed.