Politisk positionering på högerflanken.

Svensk politik är mest gråväder om vi undantar flyktingpolitiken. Där blåser hård vind och riktigt fulväder.

Socialdemokraterna och partierna på andra sidan mitten tävlar om vem som ska stå för den mest inhumana nyordningen.  Det verkar som om det är flyktingarna som är det stora problemet och inte kriget och förtrycket som jagar iväg människor. Rädda Barnen  gav tummen ner åt tillfälliga uppehållstillstånd något som regeringen s och mp inte ville höra talas om.

Regeringens nya lagförslag har ingen bas i kunskap och forskning och har som enda utgångspunkt att begränsa möjligheterna för uppehållstillstånd även för barn. Familjeåterförening omöjliggörs i praktiken vilket står i direkt konflikt med FN:s barnkonvention, skriver GFT:s nya inledarskribent, folkhälsoprofessorn och barnläkaren Henry Ascher.

Visst är det så som Henry Asher skriver att ett samhälle bedöms utifrån hur man tar hand om de mest utsatta. Märkligt att partierna tävlar om vilket parti som står för de hårdaste nyporna.

bildEtt spel för att locka tillbaks vilsna själar som attraherats av Sverige demokraterna?

Kanske är det så att det ingår i ett annat spel. Kampen om vem som ska dominera högerflanken. Reinfeldts triangulering mot mitten är i dag historia och Anna Kinberg Batra letar efter partiets rötter och  rör sig allt snabbare åt höger. Utrymmet högerut är trångt och kollisionsrisken stor. Det visar inte minst dagens utspel:

 M-ledaren Anna Kinberg Batra gick i dag ut och ställde ett ultimatum på övriga allianspartier: Moderaterna kommer inte att lagstifta om sänkta ingångslöner.

Det har fått Liberalernas partiledare Jan Björklund att bli irriterad och ifrågasätta samarbetet.(AB)

Ska bli intressant att se hur den politiska dansen på högerflanken artar sig. Kan tänkas att Jan Björklund får nog av Kinberg Batra och till slut greppar tag i Löfvens utsträckta hand?

Dag 16 i #blogg100

Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
8 years ago

Sorgligt, alltihop. Och underhållande, på ett läskigt sätt. Men framför allt sorgligt.