Påsk och påskuppror.

Ingen kan ha undgått den omänskliga behandling svårt sjuka utsatts för efter det att sjukförsäkringsreglerna ändrades av alliansen.

Alliansen kastade en medicinsk definition av sjukdom över bord och införde en politiskt administrativ gräns efter vilken en sjuk överförs  till arbetsförmedlingen för att prövas mot hela arbetsmarknaden, efter ett tag  sänkt ersättning  och en bortre gräns då sjuka skyfflas ut från försäkringen . Svårt sjuka som utförsäkrats har försatts i en mycket svår situation då de inte bara ska kämpa mot sin sjukdom utan också för sitt uppehälle.

Remissinstanser varnade och kritiken är hård mot den regering som tagit tryggheten från sjuka. Lappande och lagande har inte tystat kritiken och på annandag påsk den 25 april kulminerar det så kallade Påskupproret vars initiativtagare är diakoner som dagligen möter utsatta sjuka. Många är de organisationer alltifrån läkargrupper till svenska kyrkan och enskilda som anslutit sig upproret . Ett uppror som tar formen av en bred folkrörelse.

Protestera mot utförsäkringarna på annandag påsk 25 april 2011

Manifestationer runt om i landet – mer på Facebook

>>Göteborg

Götaplatsen 25 april kl 14:00-16:00

>>Uddevalla

25 april på Kungstorget i Uddevalla 15.00-16.00

Manifestationer runt om i landet – mer på Facebook

Lästips

Bloggat: Röda Malmö, M Moberg, Ett Hjärta Rött,

Media: AB2, DN1, SvD1, Dagen

Andra bloggar om sjukförsäkring, påskupprop, politik, samhälle

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] AB, Utförsäljning, Politik, Högerpolitik, Riskkapital dn12345678 svd12345 ab1 ex12 Läs gärna: annarkia 1 ilsemarie 1 kerstin 1 k&å 1 2 zaramis Etiketter:Högerpolitik, Medhelp AB, Politik, […]

karin
karin
13 years ago

Hallå där!
Det är även vi välbeställda pensionärer som inte alls tror att alliansen har nåt i huvudet! Hur kan en regering fatta såna beslut betr. sjuka?!!! Aldrig mer ens folkpartiet!!

trackback
Kristdemokrater ursäkta språket, men vilken bullshit | Högbergs Tankar
9 years ago

[…] Tord Oscarsson om manifestationen i Härnösand, Enn Kokk om Expressen som kastar skit på Juholt, Annarkia om påsken och påskuppropetMer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en […]