Tjejernas tur att ta plats?

Fi på väg in i EU-parlamentet?

imageS-Ett högt valdeltagande kan avgöra hur det blir med det. Det blir en spännande valnatt för de som satsat sina kort på Feministiskt initiativ. Många unga tjejer som tidigare inte visat politiskt intresse enligt Gudrun Schyman.

Om  Fi är ett mediafenomen och en dagslända eller ett parti som står på egna ben det får framtiden visa. Det är fler partier som i EU-sammanhang gått upp som en sol och ner som en pannkaka. Förra gången var det killarna som tog PP till Bryssel. På söndag är det kanske tjejernas tur att, sätta könsmaktsordningen på Agendan.

Två opinionsundersökningar presenterades idag. Vad som slår mig är hur ordningen mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna kastas om i DN/Ipsos och SvD/Sifos mätning. Med hjärtat till vänster, socialist, feminist och antirasist hoppas jag att DN/Ipsos mätning är den som stämmer med utfallet när rösterna räknas. I Svenska Dagbladets undersökning är andelen osäkra som inte vill uppge parti 34 procent.

Foto:Annarkia

Media:DN123456, Skanska
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Karl Lindberg
9 years ago

Intressant också med Ipsos siffror på hur stor andel av de olika partiernas väljare som tycker att valet till EU-parlamentet är viktigt. Hela 94% av FI:s men bara 62% av SD:s väljare tycker det, vilket borde betyda att fler av de som säger sig vilja rösta på FI verkligen kommer göra det. Även det faktum att FI har en större andel storstadsbor och akademiker bland sina sympatisörer talar för att FI:s sympatisörer kommer att rösta i större utsträckning än SD:s.

Freja
9 years ago

Jag är ju ingen ung flicka, mer av en arg tant, och jag är så lycklig över att Fi syns så mycket. Jag hoppas hoppas hoppas vi kommer till EU och hoppas hoppas hoppas vi tar plats i riksdagen i höst!