SD ett parti med starka bruna skott.

Sverigedemokraternas rötter i BSS och liknande rasistiska organisationer är starka och skjuter skott.

En av toppnamnen inom SD säger att i Strömsund ska man inte vara praktiserande muslim. Vi minns Jimmy Åkessons islamofobiska artikel i Aftonbladet. Nu visar det sig att flera av kandidaterna i årets val har ett brunt förflutet.

Expressen informerar om en undersökning som Expo gjort av bakgrunden hos  de  sverigedemokrater som kandiderar till kommun-, landstings – och riksdagsvalet.  Femtioen  av SD-kandidaterna har kopplingar till den rasistiska vitmaktrörelsen.

I ytterligare sju kommuner finns kandidater som tidigare varit medlemmar i högerextremistiska Nationaldemokraterna. 21 kandidater på valsedlarna till kommun, landsting eller riksdag, är eller var tidigare i år medlemmar på det nazistiska forumet Nordisk.nu. Vissa mycket aktiva.

Kommer det danska exemplet att visa vägen eller fungera som ett varnande exempel ?

Sverigedemokraterna kommer om resultatet från opinionsinstituten stämmer in i Sveriges riksdag. Resultatet kan om det väger jämt mellan de två blocken bli politisk tumult  Att de rödgröna inte kommer att göra sig beroende av SD står klart men hur kommer alliansen att agera?I Danmark har samarbetet med Danskt Folkeparti lett till att  främlingsfientlighet har legitimerats och olika grpper ställts mot varandra i ett Danmark som glider isär.

De danska erfarenheterna tycks inte ­förskräcka borgerlighetens företrädare. Det har blivit allt mer uppenbart.(AB)

Maud Olofsson är tydligen inte rädd för rasister och Hägglund har i princip öppnat för ett samarbete med SD. Var reinfeldt vill är oklart men mycket tyder på att han hellre tar stöd av SD än lämnar posten som statsminister. FRågan är vad som ligger framför oss om alliansen vinner valet och lutar sig mot SD. Ett danskt klimat med ökade klyftor och ökande motsättningar mellan olika grupper och ett Sverige som inte går att känna igen..

Nog är det i många stycken ett ödesval vi står inför.

Jinge skriver:

Den viktigaste slutsatsen jag drar av detta är att alla röster som går till partier som inte redan sitter i landets riksdag är bortslängda röster. Det gäller enligt min personliga uppfattning även vettiga grupper som FI och Piratpartiet. För även om de är vettiga och bra på många sätt så tar de röster från riksdagspartierna och hjälper därmed till med att få in ett rasistiskt parti i vår lagstiftande församling.

Tidigare inlägg

Media: ex1234, ab123, svd1, dn12
Andra om , , , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs oxo Annarkia Vit makt, BSS, Sverigedemokraterna, Islamofobi, Rasism, Politik, Val 2010, Nazism, Riksdagen, […]