Raserat förtoende svårt att återerövra?

Aftonbladets ledare beskriver Socialdemokraternas ovilja att se bristerna i ledarskapet som en elefant i rummet . Det är en bra liknelse. Den finns där elefanten men man ser den inte.

Expressen sätter fingret på socialdemokratins misslyckande med att skapa en vision som inger förtroende.

Efter valförlusten pågår diskussion inom socialdemokratin om vägen framåt.  Partiledaren håller i taktpinnen medan striden rasar mellan olika falanger. En förödande mosaMona– kampanj har gett resultat. Opinionsmätning efter mätning visar raserat förtroende. Ett förtroende som rasat oavsett orsaken är svårt att återerövra. Så tufft är det på den politiska planhalvan.Visst har det betydelse vilken falang den som leder partiet är lierad med. Det är kanske till syvende och sist det som påverkat förtroendet.

Vilket samhälle vi kommer att få leva i under år framöver hänger på vad som händer med socialdemokratin. Ett parti som dominerat svensk politik och som stått för rättvisa och välfärdsbygge är  det partiet på väg att malas ned för ett rättas in bland de andra små partierna? Utan en stark opposition kommer borgerlighetens högerrevolution få rejält fäste.

Vart det socialdemokratiska partiet går är avgörande. Idag tycks ytterligare ett steg ha tagits åt höger. Överenskommelsen om Afghanistanpolitiken hur kommer den att uppfattas av väljarkåren. Ett svek eller ett tecken på ansvarstagande? Det är trots allt väljarna som till sist fäller avgörandet om socialdemokratins framtida inflytande i svensk politik.

Media : SVT
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Ingestad
13 years ago

Intelligence

trackback

[…] Motvallsbloggen om kriget i Afghanistan, Annarkia om S raserade förtroende, Kaj Raving om regeringens neddragningar på […]