Lars Ohly och medierna.

En irriterad och nonchalant Anna Hedenmo lyckades inte få Lars Ohly att tappa humöret i SVTs partiledarutfrågning.


Lars Ohly gjorde bra ifrån sig i gårdagens partiledarutfrågning. Klar och tydlig och lätt att förstå. En partiledarutfrågning blir bäst när frågorna är tuffa och oväntade. Så var inte fallet vid utfrågningen av Ohly. Professionella utfrågare visar inte egna ställningstagande. Anna Hedenmos kroppsspråk avslöjade övertydligt hennes negativa inställning till vänsterpartiets politik.

Afghanistan

Problemet för vänsterpartiet och Lars Ohly är inte den rödgröna överenskommelsen om ett slutdatum för svensk trupp i Afghanistan utan att uppgörelsen är en alltför kraftig kompromiss med vänsterpartiets intentioner att ersätta militär närvaro med civilt bistånd.

Välfärden contra skatter

Problemet är inte heller om Lars Ohly kan tänka sig att höja skatter utan om välfärden tar stryk på grund av skattesänkningar för de välbeställda. Moderaternas perspektiv på skatter utan att sätta dem i ett sammanhang har medierna slukat med hull och hår. Lars Ohly var tydlig med att behovet är avgörande dvs om välfärden tar stryk kan skatter behöva höjas.

Samarbetet

Märkligast var frågorna som rör samarbetet inom det rödgröna blocket.

”Vinster i friskolor, rättspolitiken och föräldraförsäkringen. Det är några av de områden där Lars Ohly medger att Vänsterpartiet tycker annorlunda är samarbetspartierna S och MP. Att Vänsterpartiet inte alltid tycker lika som Miljöpartiet och Socialdemokraterna blev uppenbart under söndagens partiledarutfrågning i SVT. I flera frågor medgav Lars Ohly att de tre samarbetspartierna inte var överens, eller att man fått kompromissa.” (AB)

Det finns en gemensam regeringsplattform där överenskommelsena inom det rödgröna blocket framgår. De rödgröna är ju lika lite som alliansen ett nytt unikt parti. Tre partier har kommit överens i viktiga frågor om jobben, välfärden och klimatet bl a. Vänsterpartiet är precis som folkpartiet ett unikt parti som också driver sina egna frågor. Konstigare än så är det inte. Överenskommelserna inom blocken ger oss två alternativ att ta ställning till. Ett samhälle för alla med generell och lika välfärd eller ett samhälle med en minimal gemensam skattefinansierad välfärd. Ett solidariskt samhälle eller ett samhälle där plånboken får styra.

Vad blev då snackisen dagen efter?

KD (och andra reaktionärer) går i taket över att Lasse Ohly påstod att det fungerar alldeles utmärkt att använda bröstpump för ammande föräldrar. Det kan man ju förstå då kristdemokraterna har en politik som främst syftar till att få kvinnor att stanna hemma vid spisen och föda barn.(Emil Broberg)

Inte tu tal om att medierna sätter agendan för vad det politiska samtalet ska handla om. Aldrig tidigare har högerns ekokammare varit så bedövande högljudd och dess svans så skränig och smutsig. Media: SvD12, Ex12345. AB12345, DN12 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Expressen – Gröning,  DN,  Jöran Fagerlund, Peter Andersson,  Jonas Sjöstedt,  Annarkia,  Liliths tankar om allt,  Emil Broberg,  Jinge,  Mavera,   SVT – […]

trackback
Sanningen om samhället – 2010-09-06 EM
13 years ago

[…] Lars Ohly och medierna. […]