Hyckleriet i sin prydno.

Gudmundsson och Selimovic försöker plocka politiska poänger genom att tillskriva vänstern falska ståndpunkter om krisen i Ukraina

Är Gudmundsson,ledarskribent i Svenska Dagbladet inte läskunnig,okunnig, fördomsfull eller sprider han medvetet lögner  om vänstern i syfte att desorientera läsarna?

Gudmundsson beskyller bl a vänsterpartiet för att inte ta ställning mot Moskva. Ett påstående som rimmar illa med pressmeddelande från (V) den 1 mars:

Ryssland måste respektera Ukrainas suveränitet och territoriella integritet. Den ryska ledningen agerar nu på ett sätt som står i konflikt med folkrätten och som tydligt försvårar en lösning på de stora utmaningar som Ukraina står inför.

Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för (V) skrev den 6 mars i på SVT Debatt under rubriken ”Sluta plocka billiga poäng på Ukrainakrisen”:

Utvecklingen i Ukraina och Rysslands militära upptrappning inger stark oro. Omvärlden har ett ansvar att vara glasklar över det oacceptabla i Rysslands agerande, och Ryssland måste respektera Ukrainas suveränitet och territoriella integritet.

Selimovic visar om inte en föromsfull inställning så stor okunskap om vad vänstern anser. Även han påstår att vänstern tar ställning för Putin.Påstår att vänstern är  emot den ukrainska regeringen för att den vill gå med i EU och inte för att den innehåller fascister, högerextrema element och oligarker.

ukraineGudmundsson och hans vapendragare Selimovic,  tycks ha svårt att inse att det är möjligt att samtidigt vara mot Janukovitj och den nya regeringen i Kiev även om det idag inte finns något alternativ till det styret. Än svårare tycks de ha att förstå att det är möjligt att kritisera den amerikanska inblandningen samtidigt som man tar avstånd från den ryska interventionen på Krim.

 Gudmundsson och Selimovic ställer sig bakom de krafter som i eget intresse utnyttjat ett berättigat uppror mot Janukovitj, Putin och andra oligarker. De nämner inte ord om att den nya regeringen består av andra oligarker, marknadslibeala EU-anhängare, extrema högerelement  och antisemiter. Inte ett ord om hur våldet mot judar,vänsteranhängare och ryssar trappats upp. En tystnad som visar ett hyckleri utan dess like.

Ett klumpigt försök att plocka politiska poäng på vänsterns bekostnad istället för att värna det ukrainska folket väl och ve.

Bloggat: Jan-Inge Flücht, Pepprat Rödgrönt,Svensson, Ulf Bjereld

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 comments for “Hyckleriet i sin prydno.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.