Hyckleriet i sin prydno.

Gudmundsson och Selimovic försöker plocka politiska poänger genom att tillskriva vänstern falska ståndpunkter om krisen i Ukraina

Är Gudmundsson,ledarskribent i Svenska Dagbladet inte läskunnig,okunnig, fördomsfull eller sprider han medvetet lögner  om vänstern i syfte att desorientera läsarna?

Gudmundsson beskyller bl a vänsterpartiet för att inte ta ställning mot Moskva. Ett påstående som rimmar illa med pressmeddelande från (V) den 1 mars:

Ryssland måste respektera Ukrainas suveränitet och territoriella integritet. Den ryska ledningen agerar nu på ett sätt som står i konflikt med folkrätten och som tydligt försvårar en lösning på de stora utmaningar som Ukraina står inför.

Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för (V) skrev den 6 mars i på SVT Debatt under rubriken ”Sluta plocka billiga poäng på Ukrainakrisen”:

Utvecklingen i Ukraina och Rysslands militära upptrappning inger stark oro. Omvärlden har ett ansvar att vara glasklar över det oacceptabla i Rysslands agerande, och Ryssland måste respektera Ukrainas suveränitet och territoriella integritet.

Selimovic visar om inte en föromsfull inställning så stor okunskap om vad vänstern anser. Även han påstår att vänstern tar ställning för Putin.Påstår att vänstern är  emot den ukrainska regeringen för att den vill gå med i EU och inte för att den innehåller fascister, högerextrema element och oligarker.

ukraineGudmundsson och hans vapendragare Selimovic,  tycks ha svårt att inse att det är möjligt att samtidigt vara mot Janukovitj och den nya regeringen i Kiev även om det idag inte finns något alternativ till det styret. Än svårare tycks de ha att förstå att det är möjligt att kritisera den amerikanska inblandningen samtidigt som man tar avstånd från den ryska interventionen på Krim.

 Gudmundsson och Selimovic ställer sig bakom de krafter som i eget intresse utnyttjat ett berättigat uppror mot Janukovitj, Putin och andra oligarker. De nämner inte ord om att den nya regeringen består av andra oligarker, marknadslibeala EU-anhängare, extrema högerelement  och antisemiter. Inte ett ord om hur våldet mot judar,vänsteranhängare och ryssar trappats upp. En tystnad som visar ett hyckleri utan dess like.

Ett klumpigt försök att plocka politiska poäng på vänsterns bekostnad istället för att värna det ukrainska folket väl och ve.

Bloggat: Jan-Inge Flücht, Pepprat Rödgrönt,Svensson, Ulf Bjereld

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Börje Andersson
Börje Andersson
10 years ago

Det är typiskt att en stor, dramatisk internationell händelse förvandlas till svenskt internt tjafs. Här handlar det om att diktaturen Ryssland håller på att lägga under sig stater som tidigare ingick i Sovjetunionen. Putin är ute efter revansch för Sovjetunionens fall. Han har perversa drömmar om att skapa en ny supermakt baserad på fruktan. Vi måste inse detta på fullt allvar.

Anders Romelsjö
10 years ago

Utmärkt inlägg. Det pågår ett informationskrig och ett ideologiskt krig om Ukraina-frågan, medan det verkar vara stilla på marken, Gudskelov. I dag publicerar jag ett gästblogginlägg om ”Objektiv sanningsproaganda”.
Vi ser också striden om ”statskupp”, vilket jag tycker att det är solklart att det var. Samt om tolkningen av uppgifter i samtal mellan Ashton och Estlands utrikesminister. Visst är Rysslands intervention ett brott mot FN-stadgan, liksom de avsevärt värre interventionerna av USA i Irak, Syrien och andra ställen.

Lars Jansson
Lars Jansson
10 years ago

Till Börje Andersson
Det är värst vad du är insatt i Putins drömmar. De är tydligen perversa, hur du nu definierar det? Putin är faktiskt vald till sitt ämbete och har uppenbarligen större stöd av sitt eget folk än vad både Reinfeldt och Obama har. Ryssland har brutit mot internationell rätt men det unika är att ingen har dött än. När NATO och USA bryter mot internationell rätt så brukar dödsoffren räknas i sexsiffriga tal. Ändå är det aldrig tal om några sanktioner bland våra politiker eller ledarskribenter i de fallen. Hyckleriet är gränslöst.

Nic
Nic
10 years ago
Reply to  Lars Jansson

Jaa du Lars, undrar vem som hycklar och drömmer. är man redan frälst så går det inte att se verkligheten. Att bara tro att Putin skulle ha blivit vald på ett korrekt sätt är väl bra magstarkt. Bara en sån sak att undkomma de egna skrivna reglerna genom att köpa och stödja Medvedevs kandidatur för att sedan själv återkomma, det kan bara låta sig göras i en sådan diktatur som Ryssland och Sovjet. Sedan visade Putin detta i konkret handling genom att uppmuntra de rysktalande delarna av Ukraina för att kunna ta över dessa, fullt demokratiskt eller hur.
Det finns många engelsktalande länder världen över som England och USA skulle kunna ta över med såna metoder, försök tänk lite mer om du kan Lars!