De rödgröna still going strong.

Ännu en opinionsundersökning pekar ut  de rödgröna som segrare i årets val. 5 procent skiljer blocken åt i Svenska Dagbladets sifoundersökning. Kristdemokraterna fortsätter sin kräftgång och ligger under riksdagsspärren. Maud Olofsson   och centerpartiet backar  men fortfarande  med foten över tröskeln till riksdagen.

Inom alliansen är det moderaterna som fortsätter att knapra på kollegorna. På det rödgröna fältet är det miljöpartiet som paraderar.

Attacken mot miljöpartiet som fortsätter att segla fram i opinionen låter inte vänta på sig. Svenska dagbladets ledarskribent gör gemensam sak med Maud Olofsson  och försöker ge miljöpartiet och Maria Wetterstrand en spark. I nedsättande ordalag beskrivs både partiet och Maria Wetterstrand

Hur centerpartiet ska klara loppet fram till riksdagsvalet står skrivet i stjärnorna. Nu KU-anmäls Maud Olofsson då hon använt ett statligt verks blogg i egna syften.  Andreas Carlgren har fått problem samtidigt som  Reinfeldt och moderaterna försöker klä sig inte bara i blått utan också grönt.

När valet närmar sig drar partierna på högsta växel  och ett jämt val riskerar att bli ett solkigt val där sakfrågorna skyms av smutskastning  och tillkortakommanden .

Några om samma sak: Jinge, Peter Andersson,   Röda Malmö

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,  moderaterna,kristdemokraterna, , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Paul Olovsson
Paul Olovsson
14 years ago

Allt talar för att SD kommer in i riksdagen. De flesta mätningarna av SKOP, Sentio m.fl. pekar åt det hållet. Därtill kommer mörkertalet, dvs t.ex. de 15 % som inte medverkade i SIFO. Med tanke på likriktningen hos de politiskt korrekta, så som den framträder i SVT och pressen, så är allt bäddat för ett rejält uppvaknande i riksdagen.

Sven Tycker
14 years ago

Utvecklingen att moderaterna äter upp sina stödpartier fortsätter. Om någon hade sagt till mig för ett par år sedan att kanske både KD och C åker ur riksdagen så hade jag skrattat. I dag funderar jag på om det inte kan bli så. Kristdemokraterna behövs inte och Centern har ju Mauderaten och gänget helt gjort bort. I dag röster i stort sett alla ”allmänborgerliga” väljar på moderaterna. Det blir inget kvar till resten.

När det gäller Sverigedemokraterna är jag tveksam till om dom kommer in. Dom är chanslösa när det är tyst om dom. Och de presumtiva väljarna är mycket få. I motsats till övriga partier så är det mycket få som är villiga att rösta SD. Dom måste alltså mobilisera nästan alla som kan tänka sig rösta på dom, och det lyckas dom nog inte med.

mertz
mertz
14 years ago

Hur går snacket på Sveavägen 68? Hur mycket viskas det på möten om MariaW:s popularitet? Hur påverkar detta sosseriet att Mona Sahlin(S) jämt och ständigt hanmar efter MariaW? Det måste svida, svida..