Förnekar vetskap om spionskandalen.

USA:s har bedrivit spionage på sedan  många år i Sverige.

Under kalla kriget var Stockholm arena för amerikansk underrättelseverksamhet och spionage mot forna Sovjetrepubliken. Att den amerikanska ambassaden varit utgångspunkten för spionage inom Sverige sedan många år är därför ingen överraskning.

Det är intressant att jämföra reaktionen i Norge med den här i Sverige. I Norge har statsministern  och alla partier från vänster till höger krävt korten på bordet. I Sverige har justitieministern skickats fram i rampljuset och förnekat vetskap och samtidigt  förståelse för att den amerikanska ambassaden verkar för sin egen säkerhet. Inget hörs från de politiska partierna.
Sedan elva år har amerikanerna  fotograferat och samlat in uppgifter på svenskar som gått förbi och tittat på den amerikanska ambassaden eller deltagit i olika demonstrationer. Säpo vet inget, Beatrice Ask vet inget, säger dom. Någon måste ha vetat! Dementierna är desamma som gavs när IB(numera MUST) avslöjades för oegentligheter. Dag ut och dag in såg vi försvarsministern dementera i TV-rutan. Historien ser ut att upprepas.  Beatrice Ask var lågmäld när hon tillkännagav amerikanskt spionage på svenskar. Hon borde ha varit heligt förbannad. slagit näven i bordet och fastslagit att säkerheten inom Sveriges gränser är en svensk angelägenhet.

Amerikanerna säger att de verkat i samförstånd med svenska myndigheter. Det finns även dokument som visar att UD känt till att så är fallet.  Sluta och mörka något som är uppenbart och lägg korten på bordet nu!

Tidigare inlägg

Bloggat: morpheo, Röda Malmö. LOKE,Martin Moberg, Jinge,

Media: GP, Expr12, DN, AB123, SvD123, HD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] annarkia USA, Ambassaden, Stockholm, Underrättelsetjänst, Politik, Fotografering ex1234 ab123456 dn123456 […]

Anton
Anton
13 years ago

Israel spionerar också på folk i Sverige i samarbete med säpo och polis
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8087852.ab