Antipiratbyrån på villovägar.

Nu går väl ändå skam på torr land! Pontén & co beställer nya lagar för att fortsätta sin häxjakt på fildelare. Nu vill de kunna skrämma misstänkta fildelare med varningsbrev som kan bli rena rama utpressarbreven. Precis som i USA. Det har visat sig att det är förbaskat svårt att spåra de som fildelar via bittorentteknik. Istället för att förändra sin affärsmodell försöker nu upphovsrättsindustrin, först genom ifpi och nu med hjälp av antipiratbyrån, få lagstiftarna på sin sida för att stifta lagar i syfte att skydda  ålderdomlig affärsmodell.

HAX anser att fildelningsdebatten nu handlar om mer än fildelning det handlar om vår demokrati. Jonny Olsson ser en fara i att skrämma s då kommer efterfrågan på anonymiseringstjänster och krypteringsteknik att öka.  bakom vilket de verkliga  brottslingarna kan gömma sig. Leo Erlandsson varnar också för Netopia och undrar vem som egentligen ligger bakom. Satmaran ogillar  snön lika mycket   som på Netopia.   Scaber Nestor påpekar att personvalen i riksdagsvalet 20110 är viktigare än någonsin och avslutar med att citera Dr Martin Luther King Jr:


”Lag och ordning existerar i syfte att skapa rättvisa och när de misslyckas med detta ändamål blir de farligt strukturerade dammar som blockerar flödet av sociala framsteg.”

Andra intressanta bloggar om:

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments