Osäkra väljare kan välta lasset..

Opinionsmätningar ska man inte bry sig om. Jag vet, men kan inte låta bli.

Dagens mätning från DN/Ipso sär glädjande. Främst på grund av att den visar att Sveigedemokraterna tappat luft. Backar igen. Har tappat var tredje sympatisör. För tidigt att ropa hej är det förstås. De bakomliggande orsakerna till det partiets framgång ligger kvar. Fortsatt hög arbetslöshet sprider frustration och oro för framtiden.Då bir det lätt så att folk antingen struntar i politiken eller missnöjesröstar på ett parti som SD.

Inte gör alliansen något för att stävja arbetslösheten trots att man flaggar med den så kallade arbetslinjen. Den har vi förstått handlar om att tvinga sjuka att arbeta eller utföräkras och lotsa  långtidsarbetslösa in i  fas 3 med slavliknande kontrakt. Inte skapar sådant några nya jobb inte! De har svårt att ta in vikten av att investera för att få fart på ruljansen igen. Moderaterna har tappat styrfart och förlorar partisympatisörer som återgår till S. Kan ju bara hoppas på mer av den varan.

Vänsterpartiet har hamnat i medieskugga och det hjälper inte hur de än sprattlar. Ligger kvar på låg nivå men klarar sig bättre än Centerpartiet och Kristdemokraterna och ligger i hasorna på  folkpartiet.

Stämmer det att Fridolin vill lämna blockpolitken lär miljöpartiet förlora en och annan sympatisör som idag sällat sig till de gröna i rent missnöje över vad (S) och (V) presterar.

20% osäkra väljare gör att det gäller att inte dra förhastade slutsatser av dagens opinionsundersökning. Vad som helst kan hända och valet 2014 lär bli en rysare.

Mer i mediaABDNGP, SvD 1, 2, SVT, SR,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] KajsaLisas blogg, Annarkia – Osäkra väljare kan välta lasset, Olov Lindqvist (FP), Tommys tankar, MM, Mitt i steget, Svensson – Vänsterpartiet […]

T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Att det är en stor risk för fortsatt Borgerligt styre efter Valet 2014, och att det aldrig står i Media är förståeligt..!

Dagens Filosofiska Tanke har en bra förklaring, varför vi bör ta detta i beräkningen:

”Svaret är just skatterna. Jobbskatteavdragen. Om alliansen genomför det femte jobbskatteavdraget som lovat och garanterar detta i nästa års budget – med löfte om ett sjätte – så vinner de valet 2014. Skatter är något svenska folket avskyr. Skattetrycket från 2006 ligger kvar på samma nivå för de arbetslösa – men det bryr sig inte svenska folket om – de med arbete vill konsumera och ha mer i plånboken, vilket de får med alliansen, att det sedan är på bekostnad av de svaga bryr sig få om eller förstår.”

Detta var med all säkerhet orsaken varför vi idag har Reinfeldt(M) som Statsminister..!

T Lindholm
T Lindholm
11 years ago
Reply to  T Lindholm

Vidare, om Sverigedemokraterna blir Vågmästare, är det någon som tror att dom väljer Stefan Löven till Statsminister..?

T Lindholm
T Lindholm
11 years ago
Reply to  annarkia

Ja, men undersökningen gäller LO:medlemmar.