Osäkra väljare kan välta lasset..

Opinionsmätningar ska man inte bry sig om. Jag vet, men kan inte låta bli.

Dagens mätning från DN/Ipso sär glädjande. Främst på grund av att den visar att Sveigedemokraterna tappat luft. Backar igen. Har tappat var tredje sympatisör. För tidigt att ropa hej är det förstås. De bakomliggande orsakerna till det partiets framgång ligger kvar. Fortsatt hög arbetslöshet sprider frustration och oro för framtiden.Då bir det lätt så att folk antingen struntar i politiken eller missnöjesröstar på ett parti som SD.

Inte gör alliansen något för att stävja arbetslösheten trots att man flaggar med den så kallade arbetslinjen. Den har vi förstått handlar om att tvinga sjuka att arbeta eller utföräkras och lotsa  långtidsarbetslösa in i  fas 3 med slavliknande kontrakt. Inte skapar sådant några nya jobb inte! De har svårt att ta in vikten av att investera för att få fart på ruljansen igen. Moderaterna har tappat styrfart och förlorar partisympatisörer som återgår till S. Kan ju bara hoppas på mer av den varan.

Vänsterpartiet har hamnat i medieskugga och det hjälper inte hur de än sprattlar. Ligger kvar på låg nivå men klarar sig bättre än Centerpartiet och Kristdemokraterna och ligger i hasorna på  folkpartiet.

Stämmer det att Fridolin vill lämna blockpolitken lär miljöpartiet förlora en och annan sympatisör som idag sällat sig till de gröna i rent missnöje över vad (S) och (V) presterar.

20% osäkra väljare gör att det gäller att inte dra förhastade slutsatser av dagens opinionsundersökning. Vad som helst kan hända och valet 2014 lär bli en rysare.

Mer i mediaABDNGP, SvD 1, 2, SVT, SR,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 comments for “Osäkra väljare kan välta lasset..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.