Nordafrika i japansk medieskugga.

Japanerna har inte hunnit överblicka konsekvenserna av naturkatastrofen innan nästa katastrof inträffar.

Kärnkraftshaveriet håller på att utvecklas till ett värstingscenario utom all kontroll. Desperata åtgärder sätts in för att kyla ned blottlagda bränslestavar.  50 anonyma  män riskerar sina liv för att minimera följderna av haveriet.Vad hjälper det nu att japanska myndigheter  de facto fått information om brister i säkerheten från IAEA när de lagt locket på. man har blundat för att säkra vinster och billig energi. Även svenska pensionspengar har används för att spekulera i Tepcoaktier som nu faller som sten.

Media: AB12345 Ex12345678 DN1234567, Svd123456 7, GP12345, Svt12345

Medan världens medier fokuserar på Japan håller Gadaffi på att  återta område efter område med hjälp av lejda legoknektar

I Nordafrika ser det dystert ut för demokratirevolutionen. Gadaffi passar på att använda all tillgänglig vapenarsenal för att bokstavligen köra över oppositionen. . Medan oppositionen vädjar om hjälp sitter västvärlden och tittar på.

Medan västvärlden för en resultatlös diskussion om en flygförbudszon över Libyen fortsätter regeringsstyrkorna att avancera. Siktet är inställt på oppositionens starka fäste Benghazi, där skräcken växer för varje timme. Slaget om Benghazi blir också slaget om Libyen – och nu är det överste Muammar Gaddafi som har trumf på handen. (Svd)

Det ser inte bättre ut än att väst med USA i spetsen inväntar vad som kan hända. För oljans skull är det inte värt att stöta sig med Gadaffi . Är det så man diskuterar?

Om FN ska agera mot Khaddafiregimen och försöka hindra att den libyska oppositionen krossas måste det göras nu.( DN)

I Bahrein skjuter regimen med hjälp av trupper från Saudiarabien   skarpt på obeväpnade demonstranter medan sjätte flottan tittar på.

Uppdaterat 18/3 00:20

FN:s säkerhetsråd sa sent på kvällen ja   resolutionen om flygförbudszon över Libyen.

Enligt resolutionen ska ”alla nödvändiga åtgärder” – förutom en ockupation – vidtas för att skydda civila mot angrepp.(TT/Svd)

Al Jazeera Live

Media: Svt1 AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
förvirrad
förvirrad
13 years ago

Hur USA än gör så gör de fel: Det är inte lätt att vara USA…

Annarkia 1 Mars: ”Efter att i decennier ha stött despoterna i arabvärlden är nu USA och Kanada är eniga om att ”vid behov” stoppa Gaddafi. Utanför Libyens kustväntar amerikansk militär på order att gå in om situationen skulle kräva det. Varför nu när Gadaffi är på väg att köras över av libyerna själva? För att skydda befolkningen från mer blodspillan och/eller att säkra fortsatta leveranser av olja?”

Annarkia 17 Mars: ”Det ser inte bättre ut än att väst med USA i spetsen inväntar vad som kan hända. För oljans skull är det inte värt att stöta sig med Gadaffi . Är det så man diskuterar?”

Hur diskuterar du Annarkia?
Och fundera på vad stopp av oljeleveranser skulle medföra för Sveriges industri, jordbruk och samhälle. Det är inte enkelt att trycka på länder demokrati, då får man också kritik.