Moteld i Landskrona och Göteborg.

I Landskrona profiterar nazister och högerextremister på en djupt  tragisk händelse, dödsmisshandeln av en äldre kvinna.  Det ser dessbättre ut som  försöken att göra politisk profit  misslyckas.  Jämfört med kommunvalet 2006 har SD backat med 2,4 procentenheter trots försöken att göra händelsen i i Landskrona till en politisk fråga. Nationaldemokraterna hade med god hjälp av uppslagna rubriker  kallat till en manifestation i Landskrona .  Nazisterna lockade   anhängare till dagens samling i Landskrona.

I Göteborg underblåser nazister islamofobiska stämningar genom att demonstrera mot ett bygge av en moské.  En motdemonstration med Nätverket mot rasism som arrangör manifesterade sitt stöd för uppförandet av en ny moské.  Den första moskén uppfördes på 70.-talet i Högsbo och tillhör  en speciell inriktning inom islam. Nätverket mot rasism samlade uppemot 400 i sina led.

Det bästa sättet att visa nazisterna var skåpet ska stå är att många samlas i en fredlig manifestation som klart kommunicerar att nazister  inte är välkomna. Konfrontation spelar högerextremister och nazister i händerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

4 comments for “Moteld i Landskrona och Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.