Moteld i Landskrona och Göteborg.

I Landskrona profiterar nazister och högerextremister på en djupt  tragisk händelse, dödsmisshandeln av en äldre kvinna.  Det ser dessbättre ut som  försöken att göra politisk profit  misslyckas.  Jämfört med kommunvalet 2006 har SD backat med 2,4 procentenheter trots försöken att göra händelsen i i Landskrona till en politisk fråga. Nationaldemokraterna hade med god hjälp av uppslagna rubriker  kallat till en manifestation i Landskrona .  Nazisterna lockade   anhängare till dagens samling i Landskrona.

I Göteborg underblåser nazister islamofobiska stämningar genom att demonstrera mot ett bygge av en moské.  En motdemonstration med Nätverket mot rasism som arrangör manifesterade sitt stöd för uppförandet av en ny moské.  Den första moskén uppfördes på 70.-talet i Högsbo och tillhör  en speciell inriktning inom islam. Nätverket mot rasism samlade uppemot 400 i sina led.

Det bästa sättet att visa nazisterna var skåpet ska stå är att många samlas i en fredlig manifestation som klart kommunicerar att nazister  inte är välkomna. Konfrontation spelar högerextremister och nazister i händerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
totte
totte
14 years ago

Hade det inte varit bättre att behålla det som en fredlig manifestation? Nu ställde ju vänstern till med bråk i båda dessa fallen.
Min fråga till dig helt enkelt: Är det inte bättre att alla politiska partier får tala(som i en demokrati) och dom partier som innehar idioter får då inga röster på grund av att folk vet vad dom står för?
Istället för som i det här fallen använda våld och tysta oliktänkande(likt fascister) samtidigt som man säger att det är just detta man vill motarbeta?

Doldis
Doldis
14 years ago

Tyckte jag såg företrädare från både Svenskarnas parti och Fria Nationalister på platsen men har inte läst någonstans i media om det. Ingen som vet? Den kopplingen är ju ännu mer intressant än Nationell Ungdom…

I Landskrona verkar ju alla löst av varandra nu. Svenskarnas parti igår och idag Nationaldemokraterna fast det var inte lika livat igår.