Moderaternas unkna människosyn.

Med Kinberg Batra tar moderaterna ännu ett kliv tillbaks till den tid då fattiga fick stå med mössan i ha den och böjd rygg inför överheten.

Nya i ”Nya” moderaterna var inget annat än en dimridå. Det visade parhästarna Reinfeldt och Borg  med en omvänd Robin Hoodpolitik.

Förslaget om hembesök hos vad (M) kallar bidragsberoende för att kontrollera att ingen skor sig är inget annat än sprunget ur en unken människosyn från den tid då fattiga sågs över axeln och misstroddes.

Frågan är vem som är bidragsberoende i Kinberg Batras och moderaternas ögon? Är det de fina husen på Östermalm som nyttjar Rut och Rot eller de som undflyr skatt i Panama som avses? Kan tänka mig att de kostar staten betydligt mer än de som uppbär försörjningsstöd.

Men som sagts i moderaternas ögon är det skillnad på folk och folk och en fattig har sig själv att skylla precis som den som mist jobbet eller drabbats av sjukdom och inte blir frisk i tid. Det är folk man inte kan lita på. Det är en bild av verkligheten  Som  Alliansen försökte trumma in under åren i Rosenbad.

60/100 #blogg100

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Skvitt
8 years ago

Ja, ja. Allt är som det ska. Synd bara att många som röstar blått inte vet sitt bästa utan bara blir förlorare. Om bara de som vinner på deras politik röstade på dem så kom de inte över 4%-spärren.

/Skvitt

Mia
Mia
8 years ago

Instämmer till fullo!

Samtidigt så tror jag det är bra det talas klarspråk i stället för att de flesta partier grottar ihop sig i mitten. Politiken har drivits hästlängd åt höger de senaste 10 åren 🙁

Skvitt
8 years ago
Reply to  Mia

Hästlängder var namnet!
Ja tyvärr.

Och S ska fortsätta att subventionera de privilegierade med ROT- och RUT-avdrag. Och om ROT-avdraget kan jag ju nämna att jag själv fick sådan subvention utan att ens be om det. När räkningen kom för mitt nya kök, som jag ändå behövde renovera och bygga om, då var avdraget redan gjort. Noll koll, klart och avdraget.
Nu hade jag dock anlitat en stor seriös firma, så allt var helt OK, men ändå, inget kollades upp. Och då ligger det ju närmast till hands att jämföra med de som behöver social- och assistanshjälp. Då ska allt kollas i detalj, till och med utredas hur ofta och hur länge de går på toaletten!

Alliansen skrek sig hesa om att bidragsberoendet måste bort, men de skapade bidrag för de rika och bidragsfinansierade företag, såsom t. ex. jobbcocher som inte skakade fram nästan ett enda jobb men ändå fick en förbaskad massamiljoner av våra skattepengar att eka med och sen skyfflade de vinsterna till skatteparadis eller finansierad kriminell verksamhet.

Kram!
/Skvitt

Martin
Martin
8 years ago

Bra lagstiftning! Sen tar vi över och använder lagen för att inventera hemmen hos skattesmitarna, mindre ändring så har vi slumpmässiga heminspektioner och inventeringar hos alla som är registrerade hos bolagsverket. Högern skapar lagarna som krävs för att expropriera de rika…