Moderaternas unkna människosyn.

Med Kinberg Batra tar moderaterna ännu ett kliv tillbaks till den tid då fattiga fick stå med mössan i ha den och böjd rygg inför överheten.

Nya i ”Nya” moderaterna var inget annat än en dimridå. Det visade parhästarna Reinfeldt och Borg  med en omvänd Robin Hoodpolitik.

Förslaget om hembesök hos vad (M) kallar bidragsberoende för att kontrollera att ingen skor sig är inget annat än sprunget ur en unken människosyn från den tid då fattiga sågs över axeln och misstroddes.

Frågan är vem som är bidragsberoende i Kinberg Batras och moderaternas ögon? Är det de fina husen på Östermalm som nyttjar Rut och Rot eller de som undflyr skatt i Panama som avses? Kan tänka mig att de kostar staten betydligt mer än de som uppbär försörjningsstöd.

Men som sagts i moderaternas ögon är det skillnad på folk och folk och en fattig har sig själv att skylla precis som den som mist jobbet eller drabbats av sjukdom och inte blir frisk i tid. Det är folk man inte kan lita på. Det är en bild av verkligheten  Som  Alliansen försökte trumma in under åren i Rosenbad.

60/100 #blogg100

Andra om , , , , , , , ,

4 comments for “Moderaternas unkna människosyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.