Moderaternas högersväng- dålig timing eller bristande bildning?

Moderaterna vill strypa asylrätten. Förslaget lägger Anna Kindman Batra fram på årsdagen av Kristallnatten och Berlinmurens fall. En tanke bakom, bristande bildning eller dålig timing?

Stäng gränsen  föreslår moderaterna och går i rasistpartiets (SD) spår. En kontrast till Fredrik Reinfeldts ”öppna våra hjärtan”. En högersväng för att tillfredsställa de på högerflanken?

Anna Kinberg Batra tycks inte bara sakna kunskaper i historia utan också insikt om vad asylrätten innebär.

Förslaget om att avvisa personer som, efter att ha vistats i ett annat EU-land, söker asyl i Sverige har ingen laglig grund, enligt biträdande juristen Viktor Banke och Amnestys jurist Madelaine Seidlitz.(Dagens Arena)

Förslaget bryter mot en rad konventioner Sverige undertecknat.

Enligt Migrationsverkets juridiska experter, som SVT Nyheter talat med, bryter det moderata förslaget mot EU-stadgan om mänskliga rättigheter och FN:s flyktingkonvention.(SVT)

Apropå den svenska kollapsen som vissa spår ska komma i flyktingkrisens spår skriver OECD  i sin rapport att ”Sverige går som tåget” och menar att det går bra för Sverige nu. Samtidigt rapporteras om  att Ullared slår affärsrekord och jag kan gissa att detsamma kommer att gälla årets julhandel.

Nog har vi råd att dela med oss och stödja människor i nöd och samtidigt reparera den välfärd som eroderats under regeringen Reinfeldts tid vid makten.


Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments