Moderaterna desinfor(m)ationens mästare.

Moderaternas  desinformation är gränslös. Övertron på en ideologi vars modeller inte stämmer  är skrämmande.

En socialförsäkringsminister som inte vill se sanningen i vitögat.

Igår tillbakavisade Ulf Kristersson 108 läkares kritik mot den sjuka sjukförsäkringen. Den försäkring som säger att efter ett visst antal dagars sjukskrivning är Du frisk. En bortre gräns för sjukdom som inte existerar i verkligheten och som gör sjuka sjukare  när de får höra att de är för sjuka för att arbeta men för friska för att få sjukersättning. Läkarna har missförstått menar Ulf Kristersson(m)  och avfärdar kritiken. De enskilda fallen som börjar bli väldigt många är inget att bry sig om. Lite översyn. Kosmetisk sådan utlovas för att ta död på kritiken. De protester som rests från   kyrkans diakoner, Sveriges Kristna Råd, Biskopsmötet, LO, flera fackföreningar och cancerläkare  vill Ulf Kristersson, ansvarig minister inte kännas vid.

En partisekreterare som bollar med statistiken.

Rädda Barnen har skrivit rapporter om hur barnfattigdomen ökat sedan alliansen övertog regeringsmakten. Idag använder moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten det materialet för eget gottfinnande. Hon påstår i en debattartikel i Aftonbladet att barnfattigdomen istället   har minskat under alliansen och hänvisar till en sifferjämförelse mellan 2006 och 2008 från Rädda Barnen men nämner bara halva sanningen.    Vad Rädda Barnen skriver är att  vi inte riktigt kan vara säkra på effekterna och siffrorna 2008 förrän om ett par år, men att det med största sannolikhet är så att barnfattigdomen ökat.  Hur barnfattigdomen utvecklats 2009 då man inte längre kan skylla på sossar eller finanskris det förtiger Arkelsten. Moderaterna   vill höja flerbarnstillägget och bostadsbidraget till flerbarnsfamiljer för att minska barnfattigdomen. Hur det går för de barn som lever fattigt i enbarnsfamiljer nämns   inte.

Samtalar de inte med varandra?

Anders Borg vill ju hålla nere lönerna inom den kommunala sektorn och sänka de lägsta lönerna. Hur det går ihop med Arkelstens resonemang om arbetslinjen som metod för att råda bot på barnfattigdomen då allt fler inte ska kunna leva på sin lön det begriper inte jag.

Vad är det med dessa moderater som som vägrar att se verkligheten som den är. Som fastnat i en ideologi vars modeller alltid sätts före den verklighet som råder?

Lästips Alliansfritt går igenom Arkelstens argumentation

Bloggat: Löntagarbloggen, Ett hjärta RÖTT, Kaj Raving, Allianssfritt Sverige, LO-bloggen, Ulf Vargek

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Ingestad
Peter Ingestad
13 years ago

Brutal konfrontation!

Lise Blomqvist
Lise Blomqvist
13 years ago

Så tusentals långtidssjuka har fel?? FK hör av sig, inte för att få dem tillbaka i arbete utan för att erbjuda dem permanent sjukpeng?? Du skämtar!
Min bror, svårt cancersjuk, fick samtal en vecka efter första operationen. Kunde han inte åtminstone jobba deltid?

Patrik Johansson
Patrik Johansson
13 years ago

Milton Friedmans teser har överbevisats för länge sedan. Keyneism och liknande har visat sig som mera hållbara lösningar.

Idag när utländska företag köper upp företag i väst för sina hemländers räkning så spelar Milton Friedmans lärjungar dem rakt i händerna med att sälja ut svensk infrastruktur. Exempelvis Vattenfall är tydligen en svensk juvel som moderaterna vill rea ut genom att Maud Olofsson gör affärer med tyska kolkraftverk.

Som vetenskapligt lierad så låter jag aldrig ideologi komma ivägen för fakta. Moderaterna däremot låter ingenting komma ivägen för ideologin, exempel på detta är de många remissinstanser och klagomål inför sjukförsäkringsreformen. Samtliga ignorerades, även av kristdemokraterna som nu ”kryper till korset”, för sent!

Men de skulle hårdnackat ha sina skattesänkningar för de lyckliga som fick behålla sina jobb. ”jobbskatteavdraget” är moderaternas överlägset största reform som kostat mer än 100 miljarder kronor årligen, hur många undersköterskor hade man inte kunnat anställa för så mycket pengar. Istället vill man ge 5000 kr/mån till företag för att hålla med FAS3-slavar. Deltidsarbetare straffas också men inte företagen som ser lönsamhet att hålla med deltidsarbetare, exempelvis IKEA.

Varför straffa vanlig människor och strö manna över främst oseriösa företagare? Kan man inte göra saker och ting på ett bättre sätt eller är det Timbro som styr?

Den som klagar eller försöker resonera med marknadsfundamentalisterna blir anklagade för att vara ”kommunist”, eller ”egoist” vilket är mycket konstigt. Exempelvis kommunismen handlade väl mera om att alla människor skulle ha samma chanser i livet? Att sedan diktatorer missbrukat denna term är väl ovidkommande? Som att nazister är högerextremister där på 30-talet tyska företag ”köpte” exempelvis judiska slavarbetare av NSDAP?

Jag vet tillräckligt om historien och psykologi för att veta att vi rör oss mot en farlig marknadsfundamentalism där andra tankar är förbjudna. Själv är jag emot varje typ av fundamentalism, gälla det exempelvis tankar om ekonomiska system eller religiösitet. Jag anser att det hämmar den egna personliga utvecklingen och själens frigörelse.

I det moderna samhället ska istället människans utveckling och frigörelse vara i fokus. Pengarna ska vara ett medel för det och inte själva målet, ty det monetära systemet är ett antikt system som är uppfunnet av människan där man kunde handla med exempelvis slavar, kryddor, pälsar etc.

Idag är det 2011, är det inte dags att vi tänker längre än pengar?