Moderaterna desinfor(m)ationens mästare.

Moderaternas  desinformation är gränslös. Övertron på en ideologi vars modeller inte stämmer  är skrämmande.

En socialförsäkringsminister som inte vill se sanningen i vitögat.

Igår tillbakavisade Ulf Kristersson 108 läkares kritik mot den sjuka sjukförsäkringen. Den försäkring som säger att efter ett visst antal dagars sjukskrivning är Du frisk. En bortre gräns för sjukdom som inte existerar i verkligheten och som gör sjuka sjukare  när de får höra att de är för sjuka för att arbeta men för friska för att få sjukersättning. Läkarna har missförstått menar Ulf Kristersson(m)  och avfärdar kritiken. De enskilda fallen som börjar bli väldigt många är inget att bry sig om. Lite översyn. Kosmetisk sådan utlovas för att ta död på kritiken. De protester som rests från   kyrkans diakoner, Sveriges Kristna Råd, Biskopsmötet, LO, flera fackföreningar och cancerläkare  vill Ulf Kristersson, ansvarig minister inte kännas vid.

En partisekreterare som bollar med statistiken.

Rädda Barnen har skrivit rapporter om hur barnfattigdomen ökat sedan alliansen övertog regeringsmakten. Idag använder moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten det materialet för eget gottfinnande. Hon påstår i en debattartikel i Aftonbladet att barnfattigdomen istället   har minskat under alliansen och hänvisar till en sifferjämförelse mellan 2006 och 2008 från Rädda Barnen men nämner bara halva sanningen.    Vad Rädda Barnen skriver är att  vi inte riktigt kan vara säkra på effekterna och siffrorna 2008 förrän om ett par år, men att det med största sannolikhet är så att barnfattigdomen ökat.  Hur barnfattigdomen utvecklats 2009 då man inte längre kan skylla på sossar eller finanskris det förtiger Arkelsten. Moderaterna   vill höja flerbarnstillägget och bostadsbidraget till flerbarnsfamiljer för att minska barnfattigdomen. Hur det går för de barn som lever fattigt i enbarnsfamiljer nämns   inte.

Samtalar de inte med varandra?

Anders Borg vill ju hålla nere lönerna inom den kommunala sektorn och sänka de lägsta lönerna. Hur det går ihop med Arkelstens resonemang om arbetslinjen som metod för att råda bot på barnfattigdomen då allt fler inte ska kunna leva på sin lön det begriper inte jag.

Vad är det med dessa moderater som som vägrar att se verkligheten som den är. Som fastnat i en ideologi vars modeller alltid sätts före den verklighet som råder?

Lästips Alliansfritt går igenom Arkelstens argumentation

Bloggat: Löntagarbloggen, Ett hjärta RÖTT, Kaj Raving, Allianssfritt Sverige, LO-bloggen, Ulf Vargek

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 comments for “Moderaterna desinfor(m)ationens mästare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.