Missbrukat förtroende.

Kan det bli värre än så här?

Den ena affären efter den andra avlöser regeringen Reinfeldts görande och låtande. Inte undra på att förtroendet sviktar och väljarna letar andra vägar.

Sverige har en utrikesminister som tjänar pengar på krig och som går USA:s ärenden.
Han kallar Saudiarabien, ett av världens brutalaste diktaturer, för ett familjeföretag som är okey att exportera vapen till.

Carl Bildt tjänar stora summor på Irakkriget. Han har suttit i styrelsen för kapitalförvaltaren Legg Mason med stora ekonomiska intressen i den amerikanska krigsindustrin. Samtidigt var han lobbyist för amerikanska krigsintressen med kopplingar till vapentillverkaren Lockheed Martin.

– Det är anmärkningsvärt att Sveriges utrikesminister lobbat för ett krig mot Irak och sedan dessutom själv tjänat pengar på krigsutbrottet, säger Rolf Lindahl, politisk sekreterare på Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. (Ex)

Han talade sig varm för att Sverige skulle stödja USA:s invasion av Irak   och nu väntar vi bara på att samma sak ska hända  I Syrien.  Om inte Carl  Bildt är jävig vem är i så fall det. Han berikade sig på USA:s krig i Irak och reser omkring i världen som representant för Sverige samtidigt som han tjänar egna och andras intressen. Nu är det så att det är statsminister Fredrik Reinfeldt som tillsatt Carls Bildt som utrikesminister och har därför det yttersta ansvaret för sin ministers förehavande.

Hur många ministrar kan regeringen Reinfeldt bli av med innan förtroendet raseras?

AB: Regeringen fortsätter sparka på de sjuka

Bloggat: JingePeter Andersson, Röda Malmö,

Media: dn1, svd12  ab1 ex1234 svt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ett hjärta Rött,  Annarkia, Peter Andersson – me…, Röda Malmö, Roger Jönsson (s), Thomas Böhlmark, Kent […]

Lassalle
Lassalle
12 years ago

Kan det vara en ren tillfällighet att Karl Rove (George W Busch gamle kampanjmakare)står på Moderaternas lönelista som expert på ”negative campaigning”.Om jag inte missminner mig så var det mannen som lanserade ”falsariet” att Irak hade massförstörelsevapen (bäddade för invasionen).
Hur kan det komma sig att man lierar sig med dessa tveksamheter?
Maktens arrogans?