Medias granskning av sakfrågor och politik lyser med sin frånvaro.

Vad har Lena Mellin emot Mona Sahlin egentligen?   Ännu en artikel som skjuter skarpt på socialdemokraternas partiledare. Med vilket syfte? Med syfte att  påverka medlemmarna i S att välja ny partiledare eller för  att påverka opinionen att överge S?  I sifos mätning om förtroende för partiledarna är alla förlorare. Samtliga partiledare tappar i förtroende ändå sätter  Aftonbladet rubrikenn ”Sahlin en sjunkbomb”.

Varför fokuserar media på person istället för sakfrågor och politik? Är det för jobbigt att granska  och debattera sakfrågor och visioner?

Claes Krantz gör en träffsäker liknelse med Idol och idolomröstningen, där väljarna får ringa in och rösta på person istället för parti.  Sedan får det  bli som det blir med de politiska besluten och det samhälle som formeras.

Nog borde det vara så att det är vår vision av hur ett välfungerande samhälle ser ut som borde vara vägledande i valet av parti inför ett   viktigt val som avgör vem som får bilda regering på riks- och kommunnivå. Det är dags att lämna sandlådan och diskutera visioner och metoder för att nå dithän. Människosyn och samhällssyn, likheter och skillnader, sakfrågor och politik  istället för personfrågor.

SvD DN Sydsv

Bloggar om  mona sahlin,  socialdemokraterna,alliansenfredrik reinfeldt, politiksamhälle, Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] annarkia – Medias granskning av politik och sakfrågor lyser med sin frånvaro, Fröken Manbrink – Sahlin sjunkbomb – och alla andra […]

trackback
Söndagskrönika om personen | Högbergs Tankar
9 years ago

[…] på detta. Aftonbladet , SvD , DN , Andra som bloggat: Åsikter om allt , Kent Persson , Annarkia , Ankersjö , Rasmus Lenefors , Utsikt från ett tak , Alltid rött alltid rätt , Peter Andersson […]