(M)aktkamp.

Moderategate fortsatte under fredagskvällen med fler avhopp efter fuskavslöjandena. Enligt flera olika källor tycks det ligga mer bakom än åtrån efter en   välavlönad plats i solen.  SvD( papperupplagan)   pekar på maktkamp mellan nya moderater och konservativa och skriver att:

-”det handlar om unga mot gamla, förnyare mot traditionalister och inställningen till invandrare. Det krockar också mellan dem som vill nå positioner och dem som redan har politiken som sitt levebröd.”

Fraktionsstrider mellan nyliberala krafter och värdekonservativa är något Schlingman förnekar. Märkligt då det i ett parti som försöker förändra inriktning och bas lätt uppstår maktkamp och interna strider.

Det tycks finnas oenighet även högre upp i partiet. Vad säger Fredrik Reinfeldt om Anders Borgs uttalanden om att det finns starka skäl att överväga skattehöjningar de närmaste åren, samtidigt som han gav Göran Persson en eloge för att ha städat upp i finanserna och lagt grunden för en stabil statsekonomi?
Vad passar bättre än att illustrera  röran inom moderaterna med denna talande lilla filmsnutt. (tipstack till Röda Berget)

Fler som bloggat: Röda Malmö, Alliansfritt Peter Andersson Svensson

Media: SvD 1 AB DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Michael
Michael
14 years ago

Spiken i kistan är lagd.

R.I.P

annarkia
annarkia
14 years ago
Reply to  Michael

man tycker ju det 🙂