Ljuset i tunneln för Juholt och (s).

En mediekampanj och ett krypskytte från de egna leden kunde inte fälla Håkan Juholt.

Förtroenderådets sammankomst under helgen är avslutad. Idag presenterar Aftonbladet en av alla dessa opinionsundersökningar som nu duggar tätt.  I United Mins senaste mätning har nedgången i opinionen för socialdemokraterna stannat upp och visar istället en liten uppgång om än marginell.  Bäva månde de grupperingar som så hårt jobbat för att få bort Håkan Juholt.

På förtroenderådets sammankomst var det politiken som sattes i fokus.  Full sysselsättning och sociala investeringar  var två av de områden som lyftes fram av Juholt  under helgen.

Med en ökande långtidsarbetslöshet och en ungdomsarbetslöshet som ligger högst inom EU är det på tiden att något görs för att vända trenden. En sänkning av krogmomsen som är alliansens vapen är i sammanhanget ett hån mot de arbetslösa. Vad socialdemokraterna har i bakfickan återstår att se.

Sociala investeringar i välfärden efter nästan 30 års nedmontering  är bråttom. En nedmontering som kantats av en privatiseringsvåg som slagit sönder den generella välfärden och där människor farit illa är inget som Sverige kan vara stolt över.  Hur mycket än Storbritannien försöker kopiera friskolereformen.  Det borde vara en självklarhet att de vinster som görs på skattemedel också återförs  i verksamheten. Har jag förstått Juholt rätt är det precis det han avser att driva igenom.

Jag vill komma fram till en modell där ett eventuellt överskott i verksamheten återinvesteras i fler lärare, mer vårdpersonal och tillbaka till det skattepengarna var avsedda att gå till, sa S-ledaren i Agenda. (Ex)

Detta torde också vara en viktig anledning att vissa personer  visat upp sura miner och lagt krutet på att få bort Håkan Juholt.I Agenda i går kväll avväpnade Juholt sina kritiker:

Jag känner ett starkt stöd, det har jag gjort hela tiden. Flera tunga socialdemokrater har dock på olika sätt vägrat ge Juholt sitt direkta stöd, och i går gav han igen i ”Agenda”. – Jag har noterat att de valt att uttrycka sig så, men jag har förtroende för dem, säger Håkan Juholt.(AB)

Vad socialdemokraterna nu behöver är arbetsro för att kunna arbeta fram ett ett alternativ till alliansens människofientliga politik.


Media: ab, ex, dn1, svd1, svt ,sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] den ekonomiska krisen, Sebastians tankar om en bloggutmaning, Lena Sommestad om obetalt arbete, Annarkia om ljuset i tunneln, Martin Moberg om Juholt i Agenda, […]

trackback

[…] sjukförsäkringen, AnnetIvar om hur sjuka ska orka, Lena Sommestad om obetalt arbete,  Annarkiaom ljuset i […]