Lär av Schweiz, där går tågen i tid.

I Schweiz går tågen efter tidtabellen även vid hårt vinterväder. I Sverige blir det kaos med kraftiga förseningar och inställda tåg.

På årets största resdag satsar trafikverket på att glesa ut trafiken. Det betyder i klartext flera inställda avgångar. Vilka linjer som drabbas är det upp till var och en att hålla reda på. Mitt i julbrådskan får människor irra omkring och leta efter ersättningsbuss. En viktig orsak enligt Seko är just underbemanningen. Personalen hinner helt enkelt inte med snöröjning och fixa  kylda växlar .

Så här kan det inte fortsätta!

Det är minst sagt bedrövligt . Infrastrukturen måste fungera. Den borde inte överlåtas åt privat vinstmaximering. Har Du  skrivit på Tågupproret en namninsamlingen som drivs på nätet av Seko, Järnvägsfrämjandet och Miljöförbundet? Gör det.

I Schweiz sätter man en ära i att tågen alltid ska gå i tid  och där är det tär nya och fräscha. Skicka ansvariga politiker  på studiebesök och se till att vi  också får en fungerande tågtrafik.  Se över avregleringen och ge de resurser som behövs!

Bloggat: Moberg, Röda Malmö, Svensson

Media:AB AB2 AB3 AB4 Exp Exp2 GP GP1 GP2HD Svt SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN DN1 DN2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

3 comments for “Lär av Schweiz, där går tågen i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.