Lär av Schweiz, där går tågen i tid.

I Schweiz går tågen efter tidtabellen även vid hårt vinterväder. I Sverige blir det kaos med kraftiga förseningar och inställda tåg.

På årets största resdag satsar trafikverket på att glesa ut trafiken. Det betyder i klartext flera inställda avgångar. Vilka linjer som drabbas är det upp till var och en att hålla reda på. Mitt i julbrådskan får människor irra omkring och leta efter ersättningsbuss. En viktig orsak enligt Seko är just underbemanningen. Personalen hinner helt enkelt inte med snöröjning och fixa  kylda växlar .

Så här kan det inte fortsätta!

Det är minst sagt bedrövligt . Infrastrukturen måste fungera. Den borde inte överlåtas åt privat vinstmaximering. Har Du  skrivit på Tågupproret en namninsamlingen som drivs på nätet av Seko, Järnvägsfrämjandet och Miljöförbundet? Gör det.

I Schweiz sätter man en ära i att tågen alltid ska gå i tid  och där är det tär nya och fräscha. Skicka ansvariga politiker  på studiebesök och se till att vi  också får en fungerande tågtrafik.  Se över avregleringen och ge de resurser som behövs!

Bloggat: Moberg, Röda Malmö, Svensson

Media:AB AB2 AB3 AB4 Exp Exp2 GP GP1 GP2HD Svt SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN DN1 DN2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Isambard K Brunel
Isambard K Brunel
13 years ago

Om man mitt i sommaren när det är lagom varmt & vackert väder måste ta höjd för sex sju timmars försening (ska men ner till Frankrike med tåg är det säkrast att flyga till Kastrup eller övernatta i Köpenhamn; i tid till nattåget söderut lär man inte hinna med SJ), så är det självklart att inget fungerar när det blir besvärligare väderförhållanden (som vinter t.ex. – ett oförutsägbart tillstånd som kommer en gång om året). Men det är inget att förundra sig över, de som makten har (Borg, Carlgren, et al) tycker att vi ska vara moderna och ta bil i st f gammalmodigheter som tåg …

Laszlo
Laszlo
13 years ago

Vad som glömdes bort i artikeln är att snön stoppar tågen i Schweiz också, fysikens lagar gäller nämligen dem också.

Länken nedan går till en artikel som visar att snökaos stoppar tåg i Schweiz.

http://www.swissinfo.ch/fre/nouvelles_agence/international/Neige:_lignes_de_train_coupees_et_chaos_sur_les_routes_en_Suisse.html?cid=7797058

Det är så kul att läsa uttalanden av folk som ”vet” saker efter att ha läst en artikel.