Lamotte stryker Soldiers of Odin medhårs.

Så hände det, det som många av oss oroade oss för. Soldiers of Odin drar fram utefter Andra Långgatan i Göteborg  i ett självutnämnt medborgargarde som slutar i slagsmål vid Masthuggstorget.

Kan mycket väl tänka mig att just Andra Långgatan var ett medvetet val för att provocera.

Slagsmålet vid Masthuggstorget i närheten av monumentet över Spanienfrivilliga som solidariserade med sina fränder gentemot Franco visar att det högerextremistiska gardet mycket väl visste vad de gjorde.

Synd att provokationen lyckades. Det bästa hade varit om de fått stå där alldeles för sig själva.

Soldiers of Odin vandrade i flera städer i helgen. Nätverket startades av en finsk nazist och flera medlemmar är dömda för brott.

– Det sista vi behöver för att ha ordning och reda i Sverige är högerextrema brottslingar på gatorna, säger inrikesminister Anders Ygeman.(AB)

Lamotte ledarskribent i Göteborgs Posten tycks vara av annan mening. Lamotte som i sina inlägg visar att han befinner sig en bra bit ut på högerflanken hoppar i dagens artikel över skranket. Sanslöst dåligt omdöme att som Lamotte gör legitimera ett gäng högerextremister.

34/100 #blogg100

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
8 years ago

Sorgligt och skrämmande. Samhället håller på att kantra.

TonyMalmqvist
8 years ago

Oerhörd falsk anklagelse du här för fram. Finns inget som helst belägg för den kritik som du här anklagar Lamotte för. Jag har själv läst i genom den artikeln och även som han skriver att Soldier of odin kanske inte rätt människor att skapa trygghet, vilket dom självklart inte är, så kan jag inte se att han för den skull stryker dom medhårs. Själv är jag född och uppvuxen i Göteborg, men bor sedan en del år sen på annan plats i Sverige, men likt Joakim Lamotte känner jag mig både bedrövad och ännu mer oroad över det som idag sker i vårt samhälle och i vårt land, men gör det då mig, oss till rasister för det?