Inställd semester för politiker och opinionsbildare?

När man trodde att man skulle få lite andrum skruvas tonläget upp igen.

Anfall är bästa försvar tycks alliansen och dess vänner tro och skjuter skarpt mot miljöpartiet som buntas ihop med vänsterpartiet och feministislt initiativ för att skrämmas med vänster och rödgrön röra.

imageTa en titt på Miljöpartiets jämställdhetsplan så  förstår var och en att något vänsterparti är inte MP. Vem gynnar könskvotering i bolagsstyrelser? Inte merparten av Sveriges kvinnor i alla fall. De hänvisas till att betala dålig arbetsmiljö med att få rätten att gå ner i arbetstid. Känner igen det från min tid som lärare då få orkade jobba heltid de sista åren innan pension och valde sänkt månadsinkomst för att överleva.

Och vad händer i de socialdemokratiska leden? Förbereds högerfalangen på en reträtt när det gäller vinster i skolan? För visst har Göran Perssons uttalande i DN varit i säck innan det kom i påse.

Socialdemokraterna har vacklat kring frågan om vinster i välfärden. Göran Persson har dock en tydlig uppfattning: aktiebolag bör kunna driva vård- och omsorgsverksamhet, men inte grundskolor. – Bort med vinstintresset i skolan. Bort med aktiebolagen. Bort med riskkapitalbolagen. Detta är en samhällelig verksamhet som naturligtvis kan varieras med hjälp av andra uppdragstagare – ideella stiftelser, kyrkor, folkrörelser, pedagogiska föreningar. Men för inte in vinstintresset som har en stark segregerande effekt. Tycker du att aktiebolag ska få driva friskolor? – Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi ska ta bort vinstintresset i skolan. Varför ska Sverige ha den extrema formen? Var hittar man den någon annanstans i världen? Möjligen i Chile.

En halvdan kompromiss när det gäller vinst i välfärden för att tillmötesgå MP och hålla V utanför ett regeringssamarbete vid ev valvinst?

Illustration: Erik-Rune

Media:Dn1234, Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
9 years ago

Det är naturligtvis hedervärt att miljö och klimatfrågorna kan få mer fokus nu när mp har medvind. Man bör dock komma ihåg att mp är beredda att sälja sin själ till djävulen för ministerposter.

Freja
9 years ago

Jag lyssnade på Mp på nyheterna och reagerade just på att det var den vita medelklasskvinnans feminism som förespråkades… Dessutom är det svårt att veta om det är valfläsk, för att utnyttja Fis framgångar, eller om det är allvarligt menat. Det kommer lite för sent och för ogenomtänkt för att det ska kännas som det senare…

Stian Haugen
9 years ago

Politikken bygger på kompromisser. Det er umulig å følge en linje konsekvent da…