I dag förtidsröstade jag och valde …

Idag har jag förtidsröstat i EU-valet.

Ett EU jag skarp ogillar där bankers väl och ve sätts före människors. Likväl är det och just därför viktigt att rösta. Det måste till en förändring om inte den nyliberala agendan helt ska köra Europa i botten genom att vrida klockan tillbaks än mer med en skrotad välfärd ochb urholkad arbetsrätt.

För mig är valet av parti lätt. Jag röstar vänster. Främst på grund av att vår välfärd inte kan och inte får vara till salu. Det måste bli ett slut på privatiserings- och utförsäljningspolitiken både här hemma och i EU. EU:s åtstramningspolitiken har skapat arbetslöshet och ställt allt fler utanför i fattigdom.

Får Reinfeldt och hans syskonpartier bestämma ska ett nytt handelsavtal med USA ge storföretagen rätt att överklaga demokratiskt fattade beslut och t om stämma staten.Får högern fortsatt mandat kommer EU:s åtstramningspolitiken som har skapat arbetslöshet och ställt allt fler utanför i fattigdom att fortsätta.

malin_backaplanMed en nedmonterad välfärd har kvinnors villkor försämrats. Gudrun Schyman och Feministiskt initiativ sätter kvinnors rättigheter och jämställdheten högst på agendan. Det är lovvärt men det räcker inte. Både klass och kön är viktigt.Jag väljer vänster därför att för mig är är det viktigt med en feminism som inte bara utmanar patriarkatet utan också den ekonomiska makten och som står upp för ett samhälle där alla får plats oavsett kön, klass eller etnicitet.

I dag var Malin Björk vänsterpartiets toppnamn på Backaplan. Tyvärr hade jag inte möjlighet att lyssna på Malin. Sänder därför ett stort tack Jöran Fagerlund som intervjuade Malin och publicerat den HÄR.

 
 

Foto: VGBG

Media: DN12345, Ex,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments