Hetsjakt på papperslösa fel väg!

Än slank han hit och än slank han dit och sen slank han ner i diket. Från öppna gränser till snabbavvisning och fotboja det är Fridolins lappkast i politiken.

Fridolin är inte ensam. Partierna tävlar om att dra åt snaran och förpassa flyktingar över gränsen. Det gäller såväl de som knackar på dörren som de som fått avslag på sin asylansökan

Det ska skapa ett säkrare samhälle är budskapet. Precis som om det skulle göra någon säkrare om samtliga asylsökande som fått avslag avvisades omedelbart. Islamistiska terrorhandlingar har i Sverige och vårt närområde oftast utförts av europeiska medborgare och som i Trollhättan av en infödd svensk med högerextrema idéer. Den ensamme papperslöse gärningsmannen är ett undantag.

Kombinationen ”skärpt terrorlag” och ”snabbutreds” ger mig fjärilar i magen. Ska misstagen efter 11 september köras i repris. Glöm inte de  Egyptier som utvisades i huva och blöja till tortyr och somalier som fick sina bankkonton frysta. Det var snabba och ödesdigra beslut som slog in en kil i rättssamhället.

#blogg100 dag 47

Bloggat: Svensson

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments