Har S lämnat walkover?

Synovates mätning av väljaropinionen visar en trend som man kan hoppas fortsätter. Moderaterna tappar rejält och Kristdemokraterna hamnar utanför riksdagen. Socialdemokraterna segar sig uppåt och är  Sveriges största parti samtidigt som Vänsterpartiet hamnar om rätt sida av 4% spärren.

Ingen kul start för Annie Lööf att redan andra dagen på jobbet notera att det blå blocket halkat efter. Vad Annie Lööf ska kunna bidra med förutom vackra ord är vi många som undrar. Näringsminister utan arbetslivserfarenhet bådar inte gott. Utan den erfarenheten blir hon ett lätt byte för Reinfeldt och Borg. Den nyliberala ideologin blir ett mål i sig.

Sverige har nu två stora partier som var och en omges av små partiet som brottas med sviktande väljarunderlag. Mitt emellan står miljöpartiet med en fot i varje block. Det som bekymrar är att socialdemokraterna inte visat några tecken på nystart efter valförlusten 2010. Stämmer det som läckt ut från socialdemokraternas budgetförhandlingar  kommer Sverige att sakna en slagkraftig opposition. Istället får vi två stora partiet som alltmer liknar varandra.Det ser inte bättre ut än att  Socialdemokraterna lämnat walkover  när det gäller  inriktningen på den ekonomiska politiken.

Om det socialdemokratiska partiet går mot ett moderaterna light lär opinionssiffrorna snart  skifta färg. Kvar kan vi få ett stort blått parti  som i lugn och ro kan fortsätta att omfördela resurser och accelerera färden mot ett allt mer ojämlikt samhälle.

Lästips: S måste våga ta den ekonomiska debatten,Ett hjärta röt, Nationalekonomin och den förlorade historiska kunskapen, LO-bloggen,

Är avsaknad av erfarenhet en merit? Altruist konsult

Fler som bloggat: Jinge, M Moberg, Svensson, Peter Andersson, Kent Persson

Media: SvDExp, Exp2, Exp3, Exp4, Ab, Ab2, Ab3, Ab4DN, DN2, DN3,DN4, Svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
nattswe
nattswe
12 years ago

desto mer otydliga (s) är desto mer siffror får dom..

Detta tål att tänkas på med en partiledare som Juholt. som visat sig vara otydlighets och klavertramps expert

Glöm ej heller att oppion INTE är val=)