Göran Perssons återkomst en garanti för det bestående!


Stämmer Dagens Ekos uppgift om att Stefan Löfven gärna ser Göran Persson som utrikesminister är det rökt!

gpFörre statsministern Göran Persson kan göra comeback efter valet om Socialdemokraterna får leda en ny regering. Enligt vad Ekot erfar har Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven bestämt sig för att han i händelse av en valseger ska fråga Persson om han vill bli utrikesminister.(SR)

Ulf Bjereld , professor i statskunskap är skeptisk. Min reaktion var direkt- Det här är en nyhetsanka. Ett illasinnat rykte igångsatt av motståndarna till en rödgrön regering.

Socialdemokraterna vill vare sig dementera eller bekräfta. Jag tolkar det som att Löfven vill ha en vapenbroder i Göran Persson. En föredetting passade Fredrk Reinfeldt på att att säga i sitt sommaratal. Helt rätt anser jag även om Reinfeldt kastar glas i glashus med tanke på Carl Bildts återkomst som utrikesminister i Alliansregringen.

Tänker Stefan Löfen skapa en minoritetsregering utan allianser och bedriva regeringspolitik med hoppande majoriteter med stöd av föredettingen? Eller är det så att Stefan Löfven börjat tveka och inte längre vill bli statsminister?

I senaste sifo-mätningen backade socialdemokraterna igen och ligger på 30%. Det är en bra bit ifrån den lägsta nivå de satt upp som mål. Uppgiften om Perssons ev återkomst i politiken lär inte bättra på den siffran.

Ingen politiskt insatt människa har väl iofs trott att Stefan Löfven kommer att föra en politik som leder tll ett hållbart samhälle vare sig ekologiskt eller socialt. Härförledens medgav han att han håller alla dörrar öppna även för ett samarbete med moderaterna, ett parti som vunit WM i skattesänkningar och raserat vår välfärd.

Det samhälle som kännetecknade den svenska modellen, ett solidariskt och mer jämlikt samhälle är ett minne blott. Kollektiva lösningar har ersatts av indviduella där plånboken avgör vilken vård vi får och hur vi klarar en längre tids sjukfrånvaro.

Tidigare generationer som bidragit till att den svenska modellen blev världsberömd, den modell som gav trygghet byggt på soldaritet, lär vrida sig i graven och ta sig för pannorna.

Personligen ser jag inte fram emot den 14 september. Har tappat tilltron till att politiken kommer att påverka samhället nämnvärt i gynnsam riktning. Nyliberalismens egotrippade lösningar med en girig marknad som styr riskerar att leva kvar. Detta till trots välkomnar jag ett regeringsskifte med Stefan Löfven som statsminister.

Uppdaterat:

Göran Perssons säger sig inte vara intresserad och Stefan Löfven talar om journalistiskt magplask. Min första reaktion om falsk ryktesspridning med ont uppsåt tycks stämma.

DN spär på och försöker skrämmas med Håkan Juholt. Är det den här sortens valrörelse vi får bevittna fram till den 14 september?

Media:DN123456 & Jan-Inge Flücht

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Är du en normalinkomsttagare med lön har du inte skäl att rösta på Socialdemokraterna. Och läs gärna inlägget av Anarkia. […]