Fredrik Reinfeldt och verkligheten.

Ska moderaterna gå till historien som de som reviderat historien om Sverige? Förra gången det begav sig gick det illa, riktigt illa.

När valet sakta men säkert närmar sig blir utspelen fler. Vad sägs om Fredrik Reinfeldts senaste? Det om att satsa på välfärden istället för fler skattesänkningar. Ett erkännande om något att priset för sänkt skatt är en försämring av skola vård och omsorg. Först ta struptag på välfärden för att sedan kalla ett stopp i skattesänkarracet för en satsning. En lek med ord och ren och skär manipulation! Det är det som kommit att förknippas med moderaternas varumärke.

Idag släppte SCB ny statistik om arbetslösheten. En statistik som visar att arbetslösheten sedan 2006 ökat och fortsatt ligger på en hög nivå.Det tycks inte bekymra statsministern som påstår att fler är i arbete idag än tidigare. Visst stämmer det i absoluta tal men vad statsministern inte vill kännas vid är att befolkningen och de  i arbetsför ålder också ökat. Björn Halleröd, professor i sociologi vid Göteborgs universitet var en av de forskare som menade att Fredrik Reinfeldt dribblar med statistiken :

Reinfeldt pratar om antalet sysselsatta, men det man måste titta på är andelen sysselsatta av befolkningen. Något annat blir väldigt märkligt.

Det här är ett dribblande av guds like. När befolkningen växer är det klart att det finns fler som jobbar.

Intressant att notera är att kortidsanställningarna ökar

Antalet tidsbegränsat anställda fortsätter att öka, enligt arbetskraftsundersökningen. Nära 700 000 personer hade ett tidsbegränsat jobb i september, en ökning med 50 000 på ett år.(SR)

Idag talade Fredrik Reinfeldt till sina egna på moderatstämman – ett tal som klingar illa med den utförsäljning av vår välfärd som lett till att riskkapitalister berikar sig på våra skattepengar. Fredrik Reinfeldt har gått i spetsen för ett politik som skapat ett samhälle med ökande klyftor där de redan välbeställda ska ha mer av kakan. Får Fredrik Reinfeldt ytterligare en mandatperiod på sig har vi snart en reell nattväktarstat där var och en får bli sin egen lyckas smed.

Förra gången Moderaterna försökte revidera sin egen historia gick det rktigt illa

rv

 

Fredrik Reinfeldts tal om att moderaterna kommer att gå till historien som de som byggde Sverige starkt lär gå samma väg.

Mer i media: DN, SvD1,2,3, SVT, DI, SR, Arbetet  & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
10 years ago

Jag lyssnade på en liten del av hans tal, jag pallade bara en kvart. Det är rent sjukt, allt ska satsas på de som redan har.

Peranders
10 years ago

Reinfeldt tonläge höjs och fulingmetoderna ökar. Vi går en spännande valrörelse till mötes men vi får hoppas att den åtminstone bygger på en sann verklighetsbeskrivning. Statsministern verkar dock inte ha den ambitionen.