Framåt eller bakåt, det är frågan?

Moderaterna har det inte lätt idag. Omsprungna av Löfven´s socialdemokrater och ministrar som KU-anmäls . En ville inte hörsamma riksdagsbeslut medan den andre medverkat till att sälja vapen till Saudiarabien och dessutom bistå med utvecklingen av saudisk vapenindustri.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg är envisa. De bollar med statistiken för att den ska stämma med den verklighetsbild som är deras. Arbetslinjen skapar jobb är mantrat. Räknar i absoluta tal och vill inte se att befolkningen växer och hoppar runt i olika befolkningsgrupper för att visa att sysselsättningen minsann ökat. Först var det invandringen nu är det 40-talisterna som förstör deras statistik. Så besvärligt de herrarna har det nu när verkligheten visar att sysselsättningen inte ökat med moderat politik.

Det ser ut som om folk sett igenom alla dimridåer. Moderaterna backar i mätning efter mätning och är i den senaste inte längre största parti. Det är socialdemokraterna som tagit stora steg framåt med Stefan Löfvens fokus på jobbpolitiken Anders Borg lär dessutom  få en tuff match med Socialdemokraterna nya Harvardutbildade finansministerkandidat Magdalena Andersson. Hon låter sig inte dribblas bort av trixandet med statistiken.

Nu tillsätter moderaterna olika grupper för att hitta vägar ut ur återvändsgränden. En framåtsyftande politik och ett öppet och lyssnande ledarskap som tar både samhällsproblem och vardagsproblem på allvar lovar Reinfeldt i en debattartikel i Dagens Nyheter. Bra! Politiken kan ju inte vridas bakåt som konservativa partiet så ofta vill. Kanske det blir ordning på torpet och människor som skyfflats ut i gamla tiders utanförskap kan börja känna hopp igen nu då. Eller?

Ett öppet lyssnande ledarskap ligger i tiden. Här får Reinfeldt problem med tanke på hur illa han lyssnat på den kritik som riktats mot alliansens beslut allt från FRA till sjukförsäkrings eländet och ACTA. Det blir hårdträning för statsministern. Hur är det man brukar säga? Skam den som ger sig! Lycka till, nu krävs något mer än sänkt restaurangmoms om det ska bli några nya jobb!

Bild: erik-rune@hotmail.com

Media: dn1 ab12345 svt sr1 svd1 ex123 & P Högberg & K Persson & Jinge & Siderska siktet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
12 years ago

”Nya” moderaterna visade sig ju vara de gamla så framåt blir nog bakåt .