Av med finkostymen.

Medias fokusering på Sverigedemokraterna efter valet riskerar att ge någon slags legitimitet åt ett parti som kännetecknas av stark främlingsfientlighet och islamofobi. Därför är Aftonbladets avsikt att granska SD välkommet. Anders Lindberg skriver

Man bör kalla saker vid dess rätta namn”, sa en gång Olof Palme. Sverigedemokraterna gillar inte honom. När Sveriges Radios ”Kaliber” för två år sedan med dold mikrofon spelade in allsången på en kryssning med ledande Sverigedemokrater, sjöng de hyllningsvisor till mordet på Palme. Partiledaren Jimmie Åkesson sjöng med. Vad är rätta namnet på ett sådant parti?

[…]

Man bör kalla SD vid dess rätta namn. Igen.

Berätta var partiet har sina rötter och hur det kommer sig att de sjunger hatvisor om Olof Palme och varför Jimmie Åkesson läser dikter som har koppling till Vit makt-musik.. Berätta igen om Jimmie Åkessons grundläggande hatiska inställning mot muslimer. Berätta om hur sverigedemokraterna fört en propaganda för att dölja vad de egentligen står för. Berätta hur de försöker klä en främlingsfientlig och rasistisk politik i nya kläder.

Visa hur de försöker sjösätta sin invandringsfientliga politik genom att kohandla med alliansen.

AB granskar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

12 comments for “Av med finkostymen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.