EU:s avtal med Turkiet en parodi…

Stefan Löfven deltar i ett skamligt spel där flyktingar ska behandlas som bytesvaror.

Stefan Löfven är i Bryssel för att tillsammans med övriga EU:s stats- och regeringschefer åstadkomma en överenskommelse med Turkiet. Syftet är   att stoppa flyktingvägen mellan Turkiet och Grekland sägs det.. I realiteten handlar det om ett köpslående om människor som flyr för sina liv.

I korthet går det skissade avtalet ut på att EU skickar tillbaka alla flyktingar som anländer till den grekiska övärlden till Turkiet. Sedan tar EU tillbaka en syrier för varje syrier som skickats till Turkiet upp till ett tak på 72 000 personer. (AB)

flyktTar mig för pannan, skakar liv i hjärncellerna men fattar inte vad detta ska leda till. ska de som klarat resan över farligt vatten i bräcklig farkost bestraffas med att återsändas . En berättigad fråga är hur urvalet av de som ska ”tas tillbaks” till EU? Vad händer med de syrier som flytt kriget och trängs i Turkiet om stoppet blir effektivt? Hur går den ekvationen ihop?

Rätten att söka asyl är en grundläggande mänsklig rättighet som återfinns i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Eftervärlden kommer inte varar nådig i sin dom över hur människor på flykt hanteras och görs till bytesvaror.

Lästips: De flyr krig- och EU köpslår med deras liv, Anna Lindenfors och Madelaine Seidlitz, Amnesty

Dag 17 i #blogg100
Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments