En samhällsdebatt som gått över styr.

Ett samhällsklimat som nått botten och en samhällsdebatt som spårat ut.

Anna Herdy sätter ord på mitt falnande intresse för politik:

Brittiska tidningar beskriver ”flyktingtshotet”  mot den brittiska kusten, Alliansen åker på safaritur till förorten och i vårt västra grannland diskuteras det huruvida en bild där Ali Esbati tecknas som apa är ett uttryck för rasism eller inte. (Flamman)

Lågvattenmärken som visar på dagens samhällsklimat. Listan kan göras  sjufalt längre.

Agendas partiledardebatt avlöpte i samma anda. Där  bollade Anna Batra Kinberg  med fantasisiffror om det aktuella utanförskapet. En miljon i utanförskap påstod hon utan att blinka men nämnde aldrig att i den siffran ingick alla som fått någon form av ersättning från social- eller arbetslöshetsförsäkringskassan.

Vad har en kille som är hemma fyra dagar med influensa, en mamma som stannat hemma från jobbet med sin snuviga treåring i två dagar och en kvinna som varit arbetslös i sju år gemensamt?
Jo de är, enligt det moderata sättet att se på verkligheten, ”utanför” samhällsgemenskapen i och med att de får ersättning från social- eller arbetslöshetsförsäkringssystemen. Fast i ett förlamande utanförskap. ( Susanne Sjösredt i Allehanda.se )

Hur ska man seriöst kunna diskutera åtgärder mot utanförskap om man hanterar siffror på det viset?

Annie Lööf gick på i samma anda då hon i debatten sa att alla som är mot börsstyrda skolor är socialister. Menade hon att alla länder utom Sverige då är socialistiska? Sverige är ju ensamt om att tillåta att det görs vinst på de skattemedel som är avsedda för skolan.

Vad politikerna sysslar med kan man ju undra. Inte kan det vara samhällets bästa de har för ögonen. Bra betalt får de i alla fall.

95/100 #blogg100

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments