Ett replikskifte som visar på skillnaden mellan vänster – och högerpolitik..

Gårdagens partiledardebatt kan sammanfattas med en tweet från Helle Klein:

@HelleKlein
Förstår inte idén med att göra partiledardebatten till en twitterdebatt där varje politikområde får högst 140 tecken. Typ.

Anna Hedenmo debattledare under partiledardebatten i SVT hade svårt att särskilja den rollen från rollen som debattdeltagare. Hon avbröt deltagarna och argumenterade  som om hon vore en av debattdeltagarna. Irriterande och stressande att lyssna på.

De var en tråkig och och ytlig debatt så som de brukar vara nu för tiden. Två lag uppställda mot varandra. Ingen lyssnar, ingen kommunkation. Idel beskyllningar och attacker på motståndarlaget. Så som SVT vill ha det för att som de tror skapa spänning och underhållnng. Inte att undra på att Mästarnas mästare i en grannkanal drog större publik.

Efteråt de så kallade retorikexperterna som ska bedöma deltagarnas insatser. Överlag fick Jonas Sjöstedt höga betyg.

Ett replikskifte mellan Sjöstedt och Reinfeldt kommer att bli klassiskt. Där stod Reinfeldt sin vana trogen och raljerade över a-kassan som om den vore ett bidrag med en människosyn som inte hör detta århundrade till. Sjöstedt svara lugnt med ett exempel från sin egen verklighet:

I gårdagens partiledardebatt upplyste Jonas Sjöstedt Fredrik Reinfeldt om hur verkligheten ser ut:
– Jag har varit där. Jag jobbade på en dörrbana då, monterade lastbilshytter. Vi hade hört rykten om uppsägningar. Så kommer ­förmannen ut, han tittade i golvet, såg mig inte i ögonen, räckte över ett brunt kuvert och sade ”jag är ledsen, du är en av dem som får gå”. Ett halvår senare fick jag komma tillbaka igen, men under tiden hade jag a–kassa så att jag kunde klara mig. Mina kamrater på fabriken i dag får ingenting. Er politik är så hård. Skillnaderna i samhället blir större. (SVT)

 

Media: DN12345

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments