Ett förändrat samhällsklimat?

Ett samhällsklimat där yta går före innehåll och satsa på dig själv är det eviga budskapet kräver ett annat politiskt landskap än den tid då solidaritet och rättvisa stod i fokus.

Jobbskatteavdrag med några hundralappar eller ännu bättre tusenlapp mer i plånboken sitter fint när ytan ska putsas. Sjuk är det andra som blir och förresten är det ju så att sjuka egentligen är friska och går hemma och softar. Det har ju Reinfeldt och och hans syskon i alliansen sagt. Varför skulle annars reglerna för sjukskrivna ändras? Inte kan det vara så att de 45 000 som utförsäkrats egentligen är sjuka?

Grundlurade! Eller vad?

Rapporter som visar att säger att fuskandet med socialförsäkringarna är avsevärt mindre än folk i gemen tror är inget att hänga upp sig på. En professor från Umeå som forskat och säger att sjukskrivningsfusket och bidragsfusket är en myt är inte trovärdig. Det går ju stick i stäv med vad de i Rosenbad har sagt . Att inte  välfärden får gå före skattesänkningarna är symptomatiskt men inget att bry sig om.

Ett samhälle som ratar 40-åringen har inte plats för pensionärer. Ung stark och frisk är vad  som gäller. Alla andra har sig själva att skylla.

En ny tid och ett förändrat samhällsklimat som sätter spår i den politiska kartan

Moderaterna största parti medan socialdemokraterna gjort halt vid 30%. Är det ett resultat av ett förändrat samhällsklimat eller en trend som nu byter spår? Klyftan mellan blocken minskar och de små allianspartierna backar i skuggan av storebror.Vad händer om C och KD inte klarar spärren och missar riksdagen? Kommer miljöpartiet då att ta deras plats och gå i allians med moderaterna?

SVT1234 SvD 123 , DN1, Ex123, AB12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
12 years ago

Många kommer att få ett bryskt uppvaknande när de ser att de i slutänden är förlorare.