End of story och sen då?

Flera partimedlemmar som sitter i beslutande församlingar har deltagit i fusket.

Ett medvetet fuskande där:

-”nya medlemmar överförts till moderatföreningar i områden där de inte bor – allt för att dölja den otillåtna jakten på röster. ”(DN)

En nominering och en riksdagsplats är värt mycket pengar – minst 55 000 i månaden.

Valfusket bland moderata partimedlemmar handlar enligt SVT om mer än att skaffa sig en position för egen vinnings skull. Det är en strid mellan olika falanger inom det moderata samlingspartiet, mellan de nya liberala moderaterna och de gamla konservativa. En intern strid   som skadar inte bara moderaterna utan det politiska etablissemanget i stort. Politikerföraktet har fått nytt bränsle.

-Den utredning som Ernst & Young nu presenterat om medlemsfifflet är behäftad med betydande brister. Det innebär att resultatet kan ifrågasättas. Det kan inte uteslutas att fifflet är mer omfattande än vad som nu redovisats.(SVT)

Valet 2010 är ett ödesval som kommer att avgöra vilket samhälle vi ska leva i. Det är de politiska frågorna och skiljelinjerna som måste diskuteras. Kanske får avslöjandet om fusk bland moderater i slutändan något gott med sig. En renhårig debatt utan försök att manipulera med felaktiga siffror om antalet arbetslösa och antalet nya jobb.  Anklagelser om ”fusköverenskommelser” som Fredrik Reinfeldt riktat mot oppositionen  är en retorik som borde vara överspelad efter fuskskandalen bland moderater.

Bloggat: Peter Andersson, Kent PerssonJohan Westerholm, Jinge

Media: SR, DN, DN2,DN3, DN4,  SvD, SvD 2,SVD3, AB , AB2, Ex , Ex 2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
14 years ago

Vart är fängelsestraffen för valfusken??

Men du kan därimot få fängelse om du sover i någons bil för att du är hemlös knycker mat eller förfalskar dina uppgifter.

Som politiker och polis kan man tydligen komm aundan med vadsomhelst.

Är detta Svea rikes Civilkurage?

Mike
Mike
14 years ago

Valet år 2010 kommer fuskas sönder rejält.

vi har redan sett fusken och högern flirta med nazister och även kungen allt för få röster.

så vad ska man förvänta sig.

Valfusk såklarknappast första gången i sveriges historia heller, bara för att det inte talats om betyder inte att det inte hänt.

annarkia
14 years ago
Reply to  Mike

Intriger och kartellbildning har jag sett på nära håll så nog förekommer det vad som kan rubriceras som valfusk även i andra partier.

Eva
Eva
14 years ago

Ja, idag ligger denna nyhet långt ner på DN, på väg att fasas ut i väldig fart. Nu har de bestämt att de är färdiga med det här. Åtminstone i offentligheten. Men nog förvånar det mig att ingen ”hjälpt” partiet med en polisanmälan…