End of story och sen då?

Flera partimedlemmar som sitter i beslutande församlingar har deltagit i fusket.

Ett medvetet fuskande där:

-”nya medlemmar överförts till moderatföreningar i områden där de inte bor – allt för att dölja den otillåtna jakten på röster. ”(DN)

En nominering och en riksdagsplats är värt mycket pengar – minst 55 000 i månaden.

Valfusket bland moderata partimedlemmar handlar enligt SVT om mer än att skaffa sig en position för egen vinnings skull. Det är en strid mellan olika falanger inom det moderata samlingspartiet, mellan de nya liberala moderaterna och de gamla konservativa. En intern strid   som skadar inte bara moderaterna utan det politiska etablissemanget i stort. Politikerföraktet har fått nytt bränsle.

-Den utredning som Ernst & Young nu presenterat om medlemsfifflet är behäftad med betydande brister. Det innebär att resultatet kan ifrågasättas. Det kan inte uteslutas att fifflet är mer omfattande än vad som nu redovisats.(SVT)

Valet 2010 är ett ödesval som kommer att avgöra vilket samhälle vi ska leva i. Det är de politiska frågorna och skiljelinjerna som måste diskuteras. Kanske får avslöjandet om fusk bland moderater i slutändan något gott med sig. En renhårig debatt utan försök att manipulera med felaktiga siffror om antalet arbetslösa och antalet nya jobb.  Anklagelser om ”fusköverenskommelser” som Fredrik Reinfeldt riktat mot oppositionen  är en retorik som borde vara överspelad efter fuskskandalen bland moderater.

Bloggat: Peter Andersson, Kent PerssonJohan Westerholm, Jinge

Media: SR, DN, DN2,DN3, DN4,  SvD, SvD 2,SVD3, AB , AB2, Ex , Ex 2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

5 comments for “End of story och sen då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.