En vanvettigt tråkig tillställning.


En fruktansvärt tråkig partiledardebatt. Inte ett ord om vilket samhälle vill vi se och leva i. Bara tjat om vem som förvaltar det vi redan har bäst.

Vad ger det för insikter  att höra om någon/några miljarder hit eller dit, miljarder de kallade satsningar. Fär satsningar kallade alliansen det för även i lägen då de tidigare skurit ner och nu ger smulor tillbaks.

Vi har genomgått ett paradigmskifte som startade redan under sossarnas tid vid makten. Ett skifte där grundvalarna för ett solidariskt samhälle  sakta men säkert rivits ner . En omvandling från ett samhälle med ett hyfsat finmaskigt trygghetsnät  med en generell välfärd lika för alla till ett individualistiskt samhälle baserat på egennyttan där var och en får klara sig bäst den kan.

Var tog det hållbara samhället, ett socialt och miljömässigt hållbart samhälle vägen? Miljöfrågan stannade vid några nybyggda vindkraftverk som för övrigt Anni Lööf drog fram som att av alliansens ”historiska satsningar”. Hon beskyllde Åsa Romson(MP) för att bara prata medan regeringen levererade. Har hon inte fattat den där Annie vilka som sitter i regeringen och har makten att förändra?

Björklund var av annan mening när det gäller vad politiker kan bidra med. Det är kraftverken som bygger kärnkraftverk inte regeringen påstod han.

Illavarslande att Socialdemokraternas partiledare duckade i välfärdsfrågorna och visade att de inte vågar stå upp för välfärdssystemen. Inte ett ord till försvar av socialförsäkringarna när alliansen beskyller dem för att satsa på bidrag. Om de inte vågar återställa några av de skattesänkningar som alliansen lånat pengar till hur ska då den generella välfärden räddas?

hånetOch så en statsminister som står och hånler   åt Stefan Löfven när han talar om pension som intjänad lön. Det varvat med att statsministern skrek och avbröt Sefan Löfven utan att debattledarna ingrep gjorde att  det till slut blev olidligt att att följa gårdagens partiledardebatt.

Slutligen några ord om  retorikexperterna favoritämne   –Vem  vann debatten? Det är ett svar som ligger i betraktarens ögon .  För min egen del är det inte den som skriker högst eller far med osanning och inte heller den som duckar av rädsla för att stöta sig med väljaropinionen.

Sedan kan man ju fråga sig om det bara var vi politikernördar och redan frälsta som följde debatten en söndagskväll då TV4 bjöd på Wallander och TV1 på Bron ett år före valet. En partiledardebatt som nog av många uppfattades som förutsägbar.

Media:AB123, Arbetet,Dagens Arena, DN1234,Ekot12, GP,Svd123456 & Jinge på bilderblogg.se1 2Karin Pettersson 12 & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
10 years ago

Wallander och Jussi drog nog många tittare.

Per-Anders
10 years ago

Politik är viktigt och berör alla. Utmaningen för politikerna, och deras hangarounds (nördarna), borde vara att göra politiken tillgänglig för alla – även för dem som inte ser det som sitt intresse. Partiledardebatten igår var bara underhållning för ”politikernördarna” – formerade i olika hejaklackar på Twitter. Om politik bara är ett särintresse för nördarna är demokratin i fara och riskerar att utestänga flertalet människor från debatten. Det är då SD ser chansen att vinna mark, och plötsligt en morgon vaknar vi upp med ett rasistparti vid makten. Då kan det vara för sent att bara vända på sig för att somna om igen.

trackback

[…] i Andra om: Politikerdebatt, Val 2014, SVT, Sveriges Television, Hånleenden, Debattledare, Mediekritik, Politik, Förakt sr12 dn123 svd1234 tidigare Annarkia […]