En partiledardebatt som spär på missnöjet!

Partiledardebatten i SVT Agenda den sista!?

Det var en debatt som  inte gav mersmak. Debattledare som avbröt deltagarna skapade stress inte bara hos de involverade utan även hos oss som försökte följa med.

Alliansens försök att ta äran för att det går bra för Sverige rent ekonomiskt samtidigt som de skyller utanförskap på regeringen var ett lågvattenmärke. Blinda för att de massiva skattesänkningarna har eroderat välfärden och skapat de snabbaste växande inkomstklyftorna inom OECD  slog de sig för bröstet och ville ta credit för att kurvorna vänt uppåt på sistone.

När statsministern syftande på Academias börsintroduktion sa:

– 60 000 barn och ungdomar kommer att bli till salu på börsen i sommar. Det är helt horribelt.

Barn med skolplikt som vinstmaskin det är vad det är. Att Annie Lööf och hennes kollega inom Kristdemokraterna gick upp i falsett och  förfasades över statsministerns sätt att uttrycka sig får en ju att undra hur det är ställt.

Inget annat land än Sverige
låter bolag berika sig på skattepengar avsedda för skolan. Ett system som dragit isär skolor och skapat segregation får Annie Lööf att slå på trumman för valfrihet, föräldrars valfrihet att välja skola. Anser man att friheten att välja skola är primär är det inget argument för vinstdrivna skolor. Det vet var och en av oss. Det är inte det det handlar om!

Intressantare är om Stefan Löfven öppnat dörren för att avskaffa vinstdrivna skolor och sopa iväg friskolereformen dit den platsar bland soporna?


Debatten lämnade fler frågor än svar.

Kommer Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson att fortsätta sitt budgetsamarbete med regeringen även om vinster i välfärden blir vid vad det varit?

Hur är det med MP?  Kommer Isabella Lövin att sätta ännu en spik i kistan och godkänna en försäljning av kolet till ett företag som kommer att bryta och bränna och bidra till ett allt sämre klimat?

Var Alliansens attacker på de rödgröna ett sätt att dölja att det är tomt i påsen eller har de mer att komma med än ytterligare en skattesänkning?


Som lök på laxen utsåg kvällspressen
vem som vann och förlorade debatten som om det var vilken idrottstävling som  helst och inte gällde Sveriges framtid. Två skilda resultat undantaget vem som vann debatten redovisades.  Att Åkesson proklanerades som vinnare var det ett resultat av en dålig debatt som spädde på missnöjet och politikerföraktet eller vad?

Jag klarar mig helt säkert utan dessa spektakel. Ingen mer partiledardebatt för mig. Det är ett som är säkert.

Lästips

91/100 #blogg100
Andra om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
7 years ago

Jag såg bara några korta sekvenser av debatten. Enda funktionen den har är underhållning avsedd för respektive partiers funktionärer. Osäkra väljare som verkligen behöver politisk vägledning har inget att hämta. Risken är att de istället dras med i SDs vilseledande populism. Agendas partiledardebatt är förödande för demokratin.