En narcissist med makt, vad kan vara värre?

Hur länge ska galenskapen fortgå?

Braskande rubriker dag ut och dag in om en man på andra sidan Atlanten som i vredesutbrott slänger ur sig vad han själv kallar alternativa fakta. Faktaresistent och plågsamt självupptagen utan någon som helst fingeroppskänsla vad det verkar och oemottaglig för kritik. En narcissist på tronen i ett av världens mäktigaste om inte mäktigaste land. Donald Trump.

Dagens rubriker handlar om en attack mot fd president Obama som enligt Trump ska ha beordrat telefonavlyssning av Trump och hans gäng under presidentvalskampanjen. Utslängd i en tweet baserad på ett uttalande av en högervriden radioröst. Olika media har försökt hitta belägg för påståendet utan resultat.

Och så det alla väntat på en ny order om inreseförbud av människor från länder från vilka ingen gjort något som helst terrorbrott i Usa. Det enda de har gemensamt är att befolkningen är muslimer. Hur det kommer att påverka och spä på islamofobin såväl i Usa som i vårt eget land är inte svårt att förutspå.

Denne man har fingret på lådan som kan öppna Pandoras ask och utlösa ett krig vi aldrig sett dess like av.

Jag är orolig för vad som kan hända. Obehaget att se braskande rubriker om galenskaper kan det övergå i något vi inte kan föreställa oss? Ett eskalerat krig efter en knapptryckning som frisätter en långdistansrobot riktad mot ett land denne man upplever som ett akut hot?

En narcissist som president i världens enda återstående supermakt, vad kan vara värre?

#blogg100 – dag 6

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
7 years ago

Jag har samma känsla av oro för vad denne man kan ställa till med. Donald Trump förefaller inte bara vara olämplig som president, han kan helt enkelt vara farlig för USA och resten av världen.

Mia
Mia
7 years ago

En mycket märklig och farlig man, utan tvekan. Om han ska sitta kvar under fyra år hinner han göra mänskligheten och världen mycketont, misstänker jag.