En liten bit på vägen.

Idag presenterar de rödgröna en satsning välfärden. Tolv miljarder kronor  ska tillföras  kommuner och landsting de närmaste två åren för en satsning på vård, skola och omsorg.  Det är en välbehövlig satsning för de som fått axla bördan av de personalnedskärningar som gjorts inom den kommunala sektorn . Nedskärningar som påverkat skola,vård och omsorg negativt. Det kommer att ta tid att bygga upp det alliansen raserat. Det är bra och välkommet att de rödgröna prioriterar välfärden före skattesänkningar.

I går tog statsminister till brösttoner och beskyllde de rödgröna för att inte ta ansvar då de med satsningen på järnvägsnätet och snabbtåg tar ett första steg som möjliggör en klimatomställning.

Vad blir då reaktionen idag då de rödgröna tar ett första steg för att återställa den välfärd som alliansen så medvetet raserat under senaste åren?.

Alliansens politik har inte bara ökat klyftorna utan och så försatt allt fler i utanförskap.  Den så kallade ”arbetslinjen”  med tongångar från en svunnen tid blev istället en bidragslinje när människors försörjning spolierades.

70 000 fler i utanförskap.
– 500 000 fler utanför a-kassan.
– Fler än 50 000 utförsäkras 2010.
– 95 procent av kommunerna betalar ut mer socialbidrag.
– 500 000 arbetslösa ska dela på knappt 6 000 utbildningsplatser.
– Inget konjunkturstöd till kommuner och landsting 2011.
– Störts skattelättnader till de som tjänar mest. (ETC)

Alliansen prioriterar skattesänkningar för de som mest framför välfärd och jobb i kommunerna.100 miljarder i skattesänkningar  ca 50% till de som tjänar mest .  De rödgröna vill se ett samhälle som är till för alla och  sätta välfärden och jobben först.   12 miljarder är en liten, liten  bit på vägen.   Det kommer att behövas mycket mycket mer för att återerövra det som raserats. Skillnaden i synen på skattenivå och kvalitet i skola och omsorg mellan blocken är med beskedet klargjort.

Tidigare inlägg

Mer i media  DN, SR
Fler om samma sak: Jinge , Peter Högberg, Emil Broberg, R Åkerberg
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
mertz
mertz
14 years ago

personalnedkärningar som gjorts inom den kommunala sektorn, ja men även inom S-styrda kommuner tex. Sundsvall..!

trackback

[…] Mosa Mona, Expressen, Toblerone, Val 2010, Politik, Media, Mediekritik, Alliansen, Rödgrön annarkia ilsemarie k&å röda-b pamflett fleicher hampus radikalr-p ab1 dn1 svd1 ex1 t […]