En bortre gräns för maktmänniskor som vingklipper.

Vi har läst och hört om berättelserna om svårt sjuka som ställs mot hela arbetsmarknaden och anses friska nog att ha ett heltidsjobb, om sjuka som utförsäkras.

Picture0001Vi är många som reagerat och frågat oss varthän det  samhälle tog vägen som  våra föräldrar och deras var med om att bygga upp.

Igår tisdag den 19 februari lämnades Onådiga luntan till Socialförsäkringsutredningen. En rapport baserad på människor som hamnat utanför samhällets skyddsnät .   Människor  vars berättelser nu gjorts offentliga. Det kunde ha handlat om dig eller mig.  Drabbas vi av en svår sjukdom eller en olycka kan det vara vår tur att ställas utanför trygghetssystemen nästa gång.

Läs och ta del av berättelser som

”Från välutbildad, hyfsat välbeställd medelklass till

fattiggjord, smärtplågad parasit utan framtidshopp

och i total beroendeställning, på fem år”

Onådiga luntan är en samling berättelser om människor som hamnat utanför trygghetssystemen Det är berättelser som berör och skakar om. Väcks inte de som har makten att förändra av de här berättelserna kan inget få dem vakna.

Jag får ont i magen  när jag läser att Ulf  Kristersson försvarar en så sjuk sjukförsäkring och dessutom slår sig för bröstet.  Det finns statistik och så finns de de som använder statistik för att dölja vad som sker. Hela sjukförsäkringsreformen är byggd på en enda stor FET LÖGN. Sjuka ansågs simulera och missbruka systemet. En bortre gräns för sjukdom skulle skapa rättning i leden.

Det måste finnas en bortre gräns för en regering som vingklipper människor när de är som svagast. Sjuka  borde få hjälp och stöd för att kunna leva ett värdigt liv och ges chansen att kunna komma igen efter svår sjukdom eller olycka. Det är en anständighetsfråga . Inget kan vara viktigare att sätta fokus på idag än de missförhållanden som sjukförsäkringsreformen skapat.

Läs mer: Dagens ArenaKommunalarbetaren, Ett Hjärta Rött, M Moberg, SR-ekot, AB1234,Socialpolitik, Arbetet12, fss,SvD1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Annica
Annica
11 years ago

Jag låter säkert cynisk men den borgerliga politiken går ut på att välfärden ska ligga på den fria marknaden och där finns inte plats för utförsäkrade. Det jag vill säga egentligen är att de svenskar som röstade borgerligt behöver bli medvetna om att bakom Reinfeldts gullighet och Björklunds tydlighet finns ett partiprogram som ger konsekvenser. De borgerliga säljer ut så många statliga företag och funktioner de kan -se på barnomsorg, skolan, åldersomsorg, apoteken och behandlar de som står utanför samhället som de inte finns och de ska försörjas av välgörenhet (typ soppkök etc) och får oss att tro att där kapitalet styr finns det bara människor som är sin egen lyckas smed. Varför tror du de vill att alla skolelever, gymnasister, studenter ska bli entreprenörer. Det är för att tjäna pengar förståss – genom att fler entreprenörer att konkurrera med varandra i upphandlingar och naturligtvis får den som inte räknat in pensionen uppdragen. Dessutom slår de sönder fackföreningarnas möjligheter att vara en maktfaktor genom att man har underleverantörer- se på klädaffärer som skyller alla orättvisor i produktionsleden på underleverantörer trots uppförandekoder. Så läs partiprogrammen och tänk in vilka konsekvenser de får nästa gång det är val och var du står i förhållande till partiprogrammet.