En bortre gräns för maktmänniskor som vingklipper.

Vi har läst och hört om berättelserna om svårt sjuka som ställs mot hela arbetsmarknaden och anses friska nog att ha ett heltidsjobb, om sjuka som utförsäkras.

Picture0001Vi är många som reagerat och frågat oss varthän det  samhälle tog vägen som  våra föräldrar och deras var med om att bygga upp.

Igår tisdag den 19 februari lämnades Onådiga luntan till Socialförsäkringsutredningen. En rapport baserad på människor som hamnat utanför samhällets skyddsnät .   Människor  vars berättelser nu gjorts offentliga. Det kunde ha handlat om dig eller mig.  Drabbas vi av en svår sjukdom eller en olycka kan det vara vår tur att ställas utanför trygghetssystemen nästa gång.

Läs och ta del av berättelser som

”Från välutbildad, hyfsat välbeställd medelklass till

fattiggjord, smärtplågad parasit utan framtidshopp

och i total beroendeställning, på fem år”

Onådiga luntan är en samling berättelser om människor som hamnat utanför trygghetssystemen Det är berättelser som berör och skakar om. Väcks inte de som har makten att förändra av de här berättelserna kan inget få dem vakna.

Jag får ont i magen  när jag läser att Ulf  Kristersson försvarar en så sjuk sjukförsäkring och dessutom slår sig för bröstet.  Det finns statistik och så finns de de som använder statistik för att dölja vad som sker. Hela sjukförsäkringsreformen är byggd på en enda stor FET LÖGN. Sjuka ansågs simulera och missbruka systemet. En bortre gräns för sjukdom skulle skapa rättning i leden.

Det måste finnas en bortre gräns för en regering som vingklipper människor när de är som svagast. Sjuka  borde få hjälp och stöd för att kunna leva ett värdigt liv och ges chansen att kunna komma igen efter svår sjukdom eller olycka. Det är en anständighetsfråga . Inget kan vara viktigare att sätta fokus på idag än de missförhållanden som sjukförsäkringsreformen skapat.

Läs mer: Dagens ArenaKommunalarbetaren, Ett Hjärta Rött, M Moberg, SR-ekot, AB1234,Socialpolitik, Arbetet12, fss,SvD1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 comment for “En bortre gräns för maktmänniskor som vingklipper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.