Sista spiken i kistan.

 Badtunnan som Maud Olofsson inbjöd sina partivänner till höger om mitten börjar bli en symbol för talesättet – ”Tomma tunnor skramlar mest”.

Ökade klyftor, ökad otrygghet och fler i utanförskap  associeras inte med ansvar och duglighet hos de politiker som fattat  besluten.
Den sista spiken i kistan satte igår den person som ses som alliansens skapare.

I Aktuellt försökte Maud Olofsson sopa frågan om huruvida hon stod fast vid det hon tidigare sagt om  att statsministern var informerad inför Nuon-affären under mattan.Åtta gånger fick hon frågan och lika många gånger sköt hon frågan ifrån sig.Det var nästintill smärtsamt se någon göra bort sig så totalt som Maud Olofsson i Aktuellt studion.

Tom Dagens Nyheter förfasar sig idag på ledarplats över Maud Olofssons tillkortakommande:

Det var direkt smärtsamt att se den förra näringsministern och vice statsministern så oförmögen att besvara den fråga hon måste ha vetat var hela poängen med intervjun. Nu gick Olofsson direkt från Aktuellt studion in i satirhistorien, där hon lär få trona i 100 miljarder år tillsammans med företrädare som Bosse Ringholm. Med en pratbubbla med texten ”konstitutionella frågor” över huvudet.

Maud Olofsson blev i går ett sänke för regeringen genom att vägra svara på en enkel fråga som handlar om ansvar. 97 miljarder har gått upp i rök i och med Nuon-affären och fd näringsministern vägrar svara på frågan om statsministern och finansministern var informerade om affären.

Alla frågar sig idag vad  hon har att dölja. Inte skyddade hon vare sig själv eller regeringen med att arrogant raljera  istället för att svara på en enkel fråga.

IF Metall ,Malmfälten:

 ”Den som inte svarar på en så viktig fråga och inte respekterar KU och riksdagen kan inte få företräda staten i LKAB:s styrelse” (Västerbottennytt,SVT)

Duglighet bygger på ansvarstagande. Med Maud Olofssons agerande i Aktuellt studion  försvann regeringsdugligheten hos alliansen ner i ett mörkt hål.Frågan är om Maud Olofsson blev den bästa valarbetare de rödgröna någonsin skådat.

Media: Dagens Arena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] med Maud Olofsson. Pelle Nilsson gick ut ganska mjukt mot Maud Olofsson. Men för varje gång hon vägrade att svara på frågan blev hans attityd allt […]