Drogliberalerna får draghjälp.

Drogliberalerna får draghjälp av Kofi Annan, fd generalsekreterare i FN. Han föreslår tillsammans med en grupp andra makthavare att narkotikatillverkning- och försäljning ska legaliseras

Skälet som anges är att drogpolitiken misslyckats. Visst stämmer det att drogpolitiken misslyckats. Det märkliga i sammanhanget är att gruppen runt Kofi Annan anser att orsaken skulle vara att narkotika kriminaliserats. Man föreslår därför:

Ett slut på kriminaliseringen och stigmatiseringen av personer som nyttjar droger men som inte skadar andra.

• Att regeringar uppmuntras att testa legalisering av droger, i första hand marijuana.

• Att kampanjer som riktar sig till unga med budskapen ”säg nej till droger” eller ”nolltolerans mot droger” slopas, i stället bör andra utbildningsmetoder användas.”

Rent statistiskt lär en legalisering få det resultatet men man bortser då ifrån att narkotikabruk  passiviserar och skadar  brukaren såväl psykologiskt som fysiologiskt. Det går inte heller att blunda för att cannabis kan  vara inkörsport till tyngre droger.

En avkriminalisering lämnar brukarna i sticket med budskapet

– Vill Du skada dig själv är det ditt eget val. Dras du ner i skiten är det upp till dig om du vill upp till ytan igen.

På så sätt kan all narkotikabehandling till syvende och sist läggas på hyllan.  Vem vet kanske anbud om privata föräkringar för att komma i åtnjutande av avgiftning och professionell behandling är nästa steg. En narkotikavårdsförsäkring till din tonåring, ifall ifall.

Lästips: Skador av hasch och marijuana.

Bloggat: Jinge, Zac

Media: AB12DN1, Ex,SvD1, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

16 comments for “Drogliberalerna får draghjälp.

Comments are closed.