Dom slutade aldrig …

sapoEn eloge till Aftonbladet som påminner oss om att Säpo aldrig upphört att se människor på vänsterkanten som ett hot.

En sympatisör till Sverigedemokraterna   har i decennier infiltrerat vänsterpartiet och varit Säpo behjälplig med information om Lars Ohly   och Jens Holm , ledande medlemmar inom (V)..
Detta trots att åsiktsregistrering är förbjuden sedan länge .Så sent som 2006 fälldes Sverige för åsiktsregistrering i en dom i Europadomstolen.

Redan 1969 förbjöds åsiktsregistrering då grundlagen ändrades. Personalkontrollkungörelsen åsidosatte det beslutet. De som registrerades nekades anställning inom så kallade skyddsklassade tjänster. Detta utan att kommunicera  den som drabbades.

I början av 2000-talet avslöjades att den socialdemokratiska regeringen gett Säpo i uppdrag att registrera ledande medlemmar i en rad vänsterorganisationer. Socialdemokraterna har en mörk historia när det gäller att registrerar meningsmotståndare. Det började redan på 40-talet då arbetsplatsombud registrerade kommunister..På 70-talet väckte det stor uppståndelse då den sk sjukhusspionen som registrerade vänsterfolk på Sahlgrenska sjukhuset avslöjades.   Peter Bratt och Jan Guillous avslöjande av  IB var annars den händelse som visade att det förekom inte bara utrikesspionage utan också kartläggning av svenska medborgare med åsikter vänsterut.

Säpos intresse för Lars Ohly och Jens Holm torde inte överraska någon. Frågan är hur många fler på vänsterkanten som än i dag går under Säpos lupp. Det som stör är inte att vi har en säkerhetspolis vars uppgift är att värna rikets säkerhet utan att densamma ser människor som aktivt arbetar för ett jämlikt samhälle som ett hot. Det samtidigt som   högerextremistiska gruppers aktivitet ökar.  Frågan är om Säpos prioritering så som den ser ut utifrån är ett mönster. är det så då är Säpo ett problem i sig.

 

Media: AB12345678910, DN1234, SR12, Svd1234 & Bilderblogg.se,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Säkerhetspolisen, Hans-Erik Sjöholm, Säpo, Underrättelsetjänsten, Anders Behring Breivik, Polisen, Vänsterpartiet, Åsiktsregistrering, Politik, Storebror, FRA, SÄK ab1234567 sr12 dn1234 svd1234 Annarkia […]

trackback

[…] Bloggare: RödaMalmö,Annarkia, […]

trackback
10 years ago

[…] Jens Holm, Röda Malmö, Svensson, Homopoliticus, Annarkia, Jonas […]

Respelion
10 years ago

Vilka är egentligen SÄPO:s uppdragsgivare? Borde inte fokus ligga på dem i dessa frågor? För jag utgår ifrån att säkerhetspolisen inte står över regeringen.