Dimridåer som bleknar.

Detta kan inte fortsätta länge till.Moderaternas korståg mot välfärd och rättvisa.

Jobbskatteavdraget har visat sig vara en stöld från de sämst ställda i samhället och en fälla som i slutänden blir dyrköpt. En nedmonterad välfärd för att förstärka lönekuvertet med några hundralappar eller tusenlapp är inte värt priset. Rättvisa är i Arkelstens ögon utförsäkring av svårt sjuka.
Arbetslinjen är en trollformel som förblindar. Ett rikt samhälle ska inte tvinga ut svårt sjuka i fattigdom och förnedring. Långtidsarbetslösa ska inte användas som billig arbetskraft under slavliknande förhållanden vid behov.
Det senaste är att arbetslinjen ska hjälpa arbetslösa kvinnor med småbarn. Hur då? Blir tillgången på platser i barnomsorgen eller bristen på jobb bättre genom det moderaterna kallar arbetslinjen? Är det nya virka utan garn jobb som ska skapas eller annat av fas 3 eländets slavliknande förhållanden?
Svaret ligger kanske i Anders Borgs tal om vikten av att sänka ingångslönerna. Något han får stöd av näringslivet. Mer billig arbetskraft det skulle smaka det samtidigt som klyftorna kommer att öka.

Tjänsteföretagens organisation Almega kräver frysta ingångslöner i tio år i ett utspel inför avtalsrörelsen. Almega vill se större löneskillnader, fler avtal som bygger på lokal och individuell lönebildning och avtal utan garanterade löne-
ökningar för alla. – Vår utgångspunkt är att det idag finns alldeles för många som står utanför arbetsmarknaden idag, stora ungdomsgrupper. Därför vill vi frysa ingångslönerna för att göra det möjligt att sänka trösklarna. Vi vill dra ut spannet.
– Vi behåller ingångslönerna på ett antal år och sedan vill vi gärna öka lönespridningen – det vill säga, vi vill höja i anda änden, säger Jonas Milton som VD på Almega. (Ekot)

Sänka för de som har det sämst ställt och höja för de högavlönade leder till ökade klyftor i samhället. Frysta ingångslöner (i 10 år!) och ökade löneskillnader är för moderater och Jonas Milton arbetsmarknadspolitiska åtgärder som ska råda bot på arbetslösheten. Vem lurar dom med det? 400 000 arbetslösa samtidigt som företagen saknar arbetskraft. Hur ska den ekvationen lösas med frysta ingångslöner och ökade löneskillnader? Det är ju rena rama tramset!

Kosmetika åtgärder för att plåstra om skadliga reformer  som sjukförsäkringen, nysvenska som arbetslinje, lite socialdemokratisk ligth och omdefiniering av rättvisa  kan inte vara hållbart i längden. Verkligheten kommer till slut  ifatt propagandan  även i den starkaste av ekokammare.

Lästips: Svenskt näringsliv vet inget om barnfattigdom, S Alakoski och Lägstlöner, lönespridning och arbetslöshet bland unga vuxna, LO

Bloggat Jinge, M Moberg, Sebastian, Göran

Media: ab1, dn1234, ekot, ex12 , Svdsvt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Varg, Lo, Järv, Björn, Vilthägn, Utrymme, Stereotypt beteende sr dn svd ex ab1 Läs gärna annarkia 1 2 3 guuran röda b k&å radikalen skp […]