Det är inte flyktingströmmen som tär på välfärden.

 ”En kapitalist, en arbetare och en asylsökande sitter vid ett bord med 20 bullar. Kapitalisten tar 19 bullar och ger arbetaren 1 och säger ’Akta dig, den där asylsökande kommer ta din bulle!”

Allt tal om flyktingkris är förledande. Det är knappast flyktingarna som är problemet utan bomberna som faller i Syrien, inbördeskriget som sliter i sönder och föröder landet. Ett krig som blåsts upp genom stöd av USA och dess allierade.  En regim vare sig det är en demokratisk eller som i fallet Khadaffi en diktatur ska störtas om den inte faller  Supermakten på läppen. Se vad som hänt i Libyen och Irak. Nog hade människor det bättre innan yttre inblandning av USA och dess allierade!

Syrien förblöder och de som kan försöker undfly bomber och förföljelse. En rännil når våra gränser. När flyende stod på kö för att komma in i värmen höjdes höga röster om systemkollaps. Partierna började bjuda över varandra för att skärpa flyktingpolitiken och signalera att nu får det var nog. Som små barn ropar de om ansvar och menar att om inte andra EU-länder öppnar dörren för flyktingar ska inte heller vi. Det är väl det som vissa kallar rättvisa. Sandlåderättvisa.

Nej här är inte fullsatt! Sverige är ett rikt land. Ekonomin går bra och inte en enda pensionär eller gamling har fått det sämre på grund av flyktingvågen som  Göran Färm (S) skriver i Dagens Arena:

[…]

Sveriges tillväxt tredje kvartalet 2015, mitt i flyktingkrisen, var 3,9 procent. Den bästa på många år. Tysklands och Österrikes arbetslöshet är lägst i EU.

[…]

Vi har bland EU:s lägsta statsskuld, bästa budgetbalans, högsta tillväxt och har bakom oss de största skattesänkningarna i historien. Därmed finns stora marginaler innan vi behöver befara välfärdens kris – för att inte tala om de resurser som finns att hämta i en offensiv mot skatteflykt.

På Facebook spreds för ett tag sedan texten: ”En kapitalist, en arbetare och en asylsökande sitter vid ett bord med 20 bullar. Kapitalisten tar 19 bullar och ger arbetaren 1 och säger ’Akta dig, den där asylsökande kommer ta din bulle!” Det är en text som i all enkelhet visar på pudelns kärna. Sverige är ett rikt och dessutom glest befolkat land. Problemet är en allt snedare fördelning med ökande klyftor som följd.

Problemet är inte flyktingströmmen utan år av omvänd Robin Hood politik och realisationen och utförsäljningen av statens tillgångar i form av skolor vård och omsorg.

”Ny FN-rapport: Syrien utrotar sin egen befolkning.” (AB)
Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
8 years ago

Lite som en Bellman-historia, och det ligger en del i den. Men när endast 2-3 av EU:s länder ställer upp och tar emot flyktingar, när resten av staterna struntar i det, då måste man reagera. För så kan vi inte ha det…

Jinge
8 years ago
Reply to  annarkia

Vem har pratat om att stänga dörren??