Desinformation och tystnad.

Fortfarande  får   viktiga varor inte föras in i Gaza. Det försenar återuppbyggnaden av alla de bostadshus som demolerades under de israeliska bombattackerna under julen 2008. Medicin är en bristvara på grund av den israeliska blockaden. Fiskare tvingas fiska på för grunt vatten vilket minimerar fångsten. Egypten har strypt den öppna övergången till Gaza och släpper bara igenom ett hundratal per dag. Är N Shacher felunderrättad då han i Dagens Nyheter skriver

Gazas befolkning visar heller inte något större intresse för sjöblockaden. Sedan gränsen mot Egypten öppnades i våras och Israel släpper in de flesta varor är deras stora huvudvärk i stället Israels mycket omfattande importembargo mot Gazaprodukter.

För den som vill läsa om  en annan sida av situationen i Gaza rekommenderas ”Gaza, mitt älskade” av Gideon Levy, journalist på Haaretz.

Frågan är vad eftermälet blir till alla de aktörer som bidragit till att Israel kan fortsätta blockaden av Gaza och stänga inne palestinier i världens största utomhusfängelse. En politik som går som hand i handske med utbyggnaden av bosättningar och den mur som omringar palestinierna på Västbanken.Det internationella samfundet förfasar sig från och till över såväl blockaden mot Gaza som bosättarpolitiken på Västbanken men inget konkret görs. Häromdagen kom bulldozer och rev en gård i närheten av Jerico. Tidigare hade mark annekterats i området till förmån för en bosättning. Palestiniers liv och livsverk slås i spillror utan att någon ställs till svars dag ut och dag in år ut och år in. Hur länge till?

Bloggat: M Moberg, Jinge,

Media: ab12 svt,dn123svd12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

1 comment for “Desinformation och tystnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.