Söders lögner och SD:s rasism.


Sverigedemokraterna må vara invalda i riksdagen. Men demokrater det är inte (SD).

[column width=”45%” padding=”5%”]
Demokratibegreppet används ofta som slagträ i debatten. Sverigedemokraterna är ett riksdagsparti men företräder inte demokrati. Ett parti som motarbetar det mest grundäggande i demokratin,  människors lika värde, är definitivt inte inget demokratiskt parti. Hänvisning till demokrati och yttrandefriheten kan aldrig lägga lock på de faktum att Sverigedemokraterna motarbetar människors lika villkor.

Formell demokrati med allmänna val  är ingen garanti för att demokratin ska fungera i praktiken. Reell demokrati förutsätter att demokratin som idé uppfylls. Grunden är människors lika värde. SD använderidag inte ordet ”ras” utan pratar istället om kultur och etnicitet. Grundtanken är densamma. De gör  skillnad på folk och folk, svenskar och utlänningar.

Senast i raden av avslöjanden är att Sverigedemokraternas vice ordförande spyr galla över invandrare och uttalar sig rasistiskt samtidigt som han utåt säger sig arbeta för nolltolerans.

[/column]
[column width=”45%” padding=”5″]

Företrädare för  de andra riksdagspartierna blir bestörta när de får höra Jonas Åkerlunds uttalanden om att invandrare skulle vara ”parasiter”.(AB)

Jonas Åkerlunds vapenbroder Jimmy Åkesson, ordförande i Sverigedemokraterna ser invandringen som orsak till så gott som alla problem i Sverige. Ingen har nog missat Åkessons påstående om  vad som är det största hotet.

IRM under överbelastningsattack.

När lögner smulas sönder och inte kan tillbakavisas inträder censur. Det fick den  antirasistiska sajten Inte rasist men… kännas vid efter ett inlägg som granskar de påståenden som  SD:s partisekreterare Björn Söder förde fram i programmet SVT Debatt efter tårtningen av Jimmie Åkesson . Sajten utsattes för överbelstningsattacker  och låg nere från och till.

När Politism publicerade den granskande texten   så utsattes även den sajten för attacker. Idag   publicerar   Aftonbladets ledarblogg samma inlägg. Ett inlägg som  ”Söders och Jimmie Åkessons fans på nätet inte vill att ni ska läsa”.

Vi är många som nu publicerar inlägget. (se nedan)
[/column][end_columns]

———————————————————–

Citat ”IRM vs Björn Söder i SVT Debatt – vi reder ut Söders lögner”:

I torsdagens SVT Debatt deltog Henrik (jag) från IRM i en debatt om den numera rikskända ”tårtningen” av Jimmie Åkesson. SD:s partiekreterare Björn Söder var vår huvudmotståndare trots att vi som Söder anser att tårtning är ett riktigt dåligt sätt att bemöta SD. Söder kom dock med en hel del minst sagt märkliga påståenden som vi känner att vi bör reda ut.
Påstående nr 1:

Carlito: SD är det enda partiet som i principprogrammet uttrycker att man kan upphöra att vara svensk om man inte följer SD:s definition av identitet och kultur.

Björn Söder: Det är rent nonsens.

Sanningen: Citat från SD:s principprogram sida 11: ”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur”

Påstående nr2:

Carlito: Så Thoralf Alfsson har aldrig uttryckt att han är en islamofob?

Björn Söder: Jag tror inte han har sagt att han är isamofob, nej.

Sanningen: Citat från Thoralf Alfssons blogg: ”Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob.”

Påstående nr 3:

Björn Söder: Man avhumaniserar SD när man kallar oss för rasister.

Sanningen: Att kalla en rasist för rasist är inte avhumanisering. Att vara rasist är avhumanisering. /Tore Kullgren

Påstående nr 4:

Carlito: Jimmie Åkesson säger ju själv att islam är det största hotet sen andra världskriget.

Björn Söder: Nej nu är det fel igen. Det var Aftonbladet som satt den rubriken. Det står inget sådant i debattartikeln.

Sanningen: Öhh, jo det gör det:

Åkessons debattartikel i Aftonbladet

För att vara på den säkra sidan så har ni två citat till från partitoppen.

Jomshof

Björn Söder

Det finns fler saker vi skulle kunna bemöta, men jag tror ni fattar poängen. Vi vill passa på att tacka alla ni där ut som stöttat oss, vi kan inte ens börja beskriva hur mycket era fina ord värmde! Ett speciellt tack till Carlito som var grym i debatten.

***UPPDATERING*** 

Vi fick en förfrågan om att reda ut Söders befängda påståenden/förnekanden gällande järnrörsskandalen. Vi har skrivit om alla lögner i detta inlägg: SD-topparnas lögner – vi har hela listan

Här har ni även en lista som belägger allt det vi sa om SD:s plattform på nätet, Avpixlat:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments