Nej, vi betalar inte!

Två år i rad har kungen fått och nu vill han ha mer.  Mycket vill ha mer är ett gammalt talesätt som passar på kungahuset.

Får kungen sin vilja igenom kommer han att få 127,7 miljoner i anslag nästa år. Det är en ökning med 12% på tre år.Varför ska kungen få svälla när andra mer samhällsnyttiga instanser  får dra ner på sin verksamhet? Karln är värld 300 miljoner i förmögenhet och då är inte resten av familjen Bernadotte inräknad. Hur stor del av den förmögenheten är sprungna ur statens skattekista?

Det känns föråldrat och direkt osmakligt att skattebetalarna ska finansiera kungahusets utsvävningar. Det är därför glädjande att se att 82% svarar nej på Aftonbladets fråga om mer pengar till kungafamiljen. Inte ska väl Du och jag stå för kungafamiljens liv i lyx. Det är dags att säga tack och adjö till kungahuset en gång för alla!

Media: svd, dn,gp, rapport, di.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
petzxy
13 years ago

Men kungafamiljen är ju mer värda än alla andra i Sverige… 😉 Politikerna brukar då och då säga att alla är lika värda i Sverige, de borde egentligen säga ”De FLESTA människorna i Sverige är lika värda” (om man ska prata klarspråk…)