Teknisk bevisning bakom häktningen av 38-åringen?

Idag häktades 38-åringen på sannolika skäl misstänkt för ett mord och fem mordförsök. Ett av mannens vapen har knutits till skotten enligt Expressen. 38-åringen nekar till brotten så någon form av teknisk bevisning bör ligga bakom häktningen och inte enbart en profil som passar in i mönstret.  38-ringen uppges vara intresserad av vapen, medlem i skytteförening, enstöring och uppfattas som underlig. Mannen har en diagnos inom autismspektrat vilket hos människor som saknar kunskap kan uppfattas som annorlunda och konstigt.

Hoppas nu  att  rätt person häktats och att allt kan återgå till ett normalt klimat i Malmö. Rädslan för att bli träffad av serieskyttens kulor försatte en hel stad i skräck.

Händelserna i Malmö har stora likheter med det som inträffade då Lasermannen härjade i Stockholm. Nu som då märks ett hårdare samhällsklimat med ökade klyftor och marginalisering av människor.  Polariseringen sliter samhället isär. I spåren ges utrymme för fientlighet och hat mot det som upplevs som främmande. Då kom Ny Demokrati in i riksdagen idag är det Sverigedemokraterna. I kölvattnet har två galningar kunnat realisera sin rädsla och hat i faktisk handling.

Expressen har valt att bryta med de pressetiska reglerna och publicera namn och bild på den häktade 38-åringen. Mannen är häktad men inte dömd. Han sitter bakom lås och bom varför Thomas Mattsons  motivering och hänvisning till allmänintresset ekar oroväckande tomt.

GP SvD DN1 AB1 Expr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant.se

Post navigation

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments